Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Condemnada a quatre anys de presó per intentar matar la seva parella a Amposta

Es va apropar a la víctima per l’esquena i va començar a clavar-li diverses vegades un ganivet quan estava al dormitori

22 junio 2024 10:16 | Actualizado a 23 junio 2024 14:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Una dona que va intentar matar la seva parella amb un ganivet al domicili que compartien a la localitat d’Amposta s’ha conformat amb quatre anys de presó, acusada d’un delicte de temptativa d’assassinat, amb l’agreujant de parentiu i l’atenuant d’embriaguesa.

Així es recull a la sentència de conformitat dictada per la Secció Segona de l’Audiència Provincial de Tarragona. En la mateixa es recull que la dona, durant 10 anys, no podrà comunicar-se ni apropar-se a menys de 2.000 metres de la víctima. En concepte de responsabilitat civil li haurà de pagar 4.255,78 euros.

L’acusada és una ciutadana de Bolívia de 41 anys. Disposa de tarja de residència i ja tenia antecedents penals. La sentència assegura que abans de dos quarts d’onze de la nit del 10 de desembre de 2021 es va proposar acabar amb la vida de la seva parella sentimental.

Intencions homicides

Per això, la dona, entre dos quarts d’onze de la nit i dos quarts de dues de la matinada, mentre a la casa també hi havia la seva parella i el propietari de l’habitatge, va sortir del dormitori. Es va dirigir a la cuina per tal d’agafar un utensili que li permetés culminar les seves intencions homicides.

Va apoderar-se d’un ganivet de grans dimensions, que tenia 20 centímetres de fulla i 32 de longitud. El va amagar darrera unes caixes de cartró que estaven a l’entrada a la casa per tenir-lo disponible quan l’ocasió li fos idònia. Però en adonar-se l’amo de la casa, va amagar el ganivet en un altre lloc, perquè l’acusada no el pogués trobar.

Però amb anterioritat, la processada, «amb el propòsit d’assegurar-se la disposició de l’instrument necessari», va amagar també a l’habitació que compartia amb la seva parella un altre ganivet, que ella mateixa va portar de fora la casa i el va amagar. Es tractava d’un ganivet de cuina d’onze centímetres de fulla i 21 de longitud.

Discussió prèvia

Cap a dos quarts de dues de la matinada del dia 11 de desembre de 2021, durant una discussió que mantenia amb la seva parella, va agafar el ganivet que havia amagat a l’habitació i es va apropar a l’home per l’esquena, propinant-li diverses escomeses, ferint-lo en el costat i a l’espatlla.

Agredí el seu company amb un ganivet que prèviament havia amagat a l’habitació

Com que l’amo del pis es va adonar de la situació, va agafar fortament l’acusada per tant d’interrompre l’agressió. Finalment, va aconseguir detenir-la tot i la forta oposició de la mateixa. El propietari va avisar al 112. Mentre l’home avisava als serveis d’emergència, la dona, en to burlesc i jocós, es va dirigir a aquest amb termes com «si, si, llama, porque se muera (...)».

Lesions greus

La víctima va aconseguir sobreviure a l’atac, si bé va patir lesions, consistents en una ferida a la regió dorsal dreta i una altra a la regió de l’esquena, a més a més d’un pneumotòrax traumàtic.

Diverses dotacions dels Mossos d’Esquadra de la comissaria d’Amposta van acudir al domicili i van detenir l’agressora, de 39 anys. Després de passar a disposició judicial, va ingressar al Centre Penitenciari de Mas d’Enric, al Catllar.

Quan van ocórrer els fets, l’acusada es trobava sota els efectes de begudes alcohòliques, que no anul·laven la seva capacitat de voler i entendre les conseqüències de la seva acció.

Comentarios
Multimedia Diari