Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

3.201 tarragonins volen entrar a la Universitat

La selectivitat se celebra entre aquest dimarts i dijous en 19 tribunals repartits pel territori. Hi ha un 10% més de candidats respecte 2017

ACN

Whatsapp
FOTO: ACN

FOTO: ACN

Un total de 3.201 joves s’han matriculat a les Proves d’Accés a la Universitat (PAU) a la demarcació de Tarragona. Aquesta xifra representa un augment de més del 10% respecte el curs passat, quan va haver-hi 2.881 estudiants de Batxillerat i cicles formatius que aspiraven a accedir als estudis universitaris.

Les proves de la Selectivitat se celebraran entre aquest dimarts i dijous en un total de 19 tribunals de la demarcació, dos més que l’any passat, després que se n’hagi afegit un a Tarragona i se n’hagi creat un de nou a Vila-seca.

En concret, hi ha deu tribunals a Tarragona -als campus Catalunya i Sescelades-, quatre a Reus -Facultat d’Economia i Empresa, IES Baix Camp i IES Gabriel Ferrater-, un a la Facultat de Turisme i Geografia de Vila-seca, i quatre a Tortosa -campus Terres de l’Ebre, IES Joaquim Bau i IES Cristòfol Despuig-.

Es presenten a aquestes proves els estudiants que han aprovat el Batxillerat, aquells que havent fet les PAU en anteriors ocasions no les han superades i aquells que havent-les aprovat aspiren a millorar la seva nota d’accés. 

Dimarts els alumnes s'han de presentar a dos quarts de nou del matí al tribunal assignat i a les nou començaran les proves que es fan de matí i tarda, fins a dos quarts de sis de la tarda. Cada estudiant tindrà uns horaris i llocs d’examen específics en funció de les matèries de modalitat que ha escollit. Per tant, tot i que hi ha programats dotze horaris de proves entre dimarts, dimecres i dijous, cada estudiant en farà un màxim de vuit. 

Cada estudiant defineix el seu propi perfil d'accés a través de les matèries de modalitat. Les proves tenen dues fases, una general obligatòria, la superació de la qual permet accedir a qualsevol universitat i té validesa indefinida, i l’altra fase, específica i de caràcter voluntari, que té com a finalitat calcular una nota d'admissió per a cada títol de grau concret de cada universitat. Aquesta prova voluntària serveix per establir la nota de tall si l'oferta de places és inferior a la demanda en l’opció escollida.

La fase general consta de cinc exercicis: Llengua catalana i literatura, Llengua castellana i literatura, Llengua estrangera, Història i una matèria comuna d’opció a escollir entre Llatí, Matemàtiques, Matemàtiques aplicades a les Ciències Socials i Fonaments de les arts.

En la fase específica cada estudiant pot examinar-se d'un màxim de tres matèries de modalitat de Batxillerat. Cada matèria serà qualificada per separat i cal obtenir una nota igual o superior a 5 per aprovar. Les notes tenen validesa per als dos cursos acadèmics següents.

Les matèries de modalitat son Anàlisi musical, Biologia, Ciències de la Terra i Medi Ambient, Cultura Audiovisual, Dibuix Artístic, Dibuix Tècnic, Disseny, Economia de l'empresa, Electrotècnia, Física, Geografia, Grec, Història de l'art, Fonaments de les arts, Literatura catalana, Literatura castellana, Llatí, Matemàtiques aplicades a les Ciències Socials, Matemàtiques, Química i Tecnologia industrial. 

Per superar aquesta prova d'accés a la universitat s’ha d’obtenir una nota igual o superior a 5 com a resultat de la mitjana ponderada del 60% de la nota mitjana de batxillerat i el 40% de la qualificació d’aquesta fase general de les PAU, sempre que aquesta última sigui superior a 4. 

Els estudiants que vulguin accedir als graus en Educació infantil i en Educació primària de totes les universitats, públiques i privades, del sistema universitari català han de fer una prova d’aptitud personal (PAP). Aquesta prova consisteix en dos exàmens: Competència comunicativa i raonament crític, i Competència logicomatemàtica, i es realitzarà el dissabte al matí. 

Els aspirants podran consultar el resultat de les proves a partir del dia 27 de juny per Internet. Aquells que no obtinguin el resultat desitjat podran presentar-se novament a les proves que es faran els dies 4, 5 i 6 de setembre.

Temas

Comentarios

Lea También