35 empreses es presenten al concurs per construir el Museu Casteller de Valls

L'obra està pressupostada en 3.789.000 euros

| Actualizado a 22 mayo 2017 21:43
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

En total, 35 empreses concursaran per les obres de construcció de l'edifici del Museu Casteller de Catalunya. Una vegada finalitzat el període per presentar ofertes després que la junta de govern de l'Ajuntament de Valls aprovés, el passat 30 de gener, l'inici del procés de licitació, aquest és el volum total d'ofertes que s'ha presentat. En les properes setmanes es procedirà a l'elecció de la millor oferta, seguint el criteri objectiu establert en el plec de clàusules que acompanya el projecte i durant el decurs del mes de març es podria adjudicar l'obra, que té un termini d'execució de divuit mesos.

El projecte constructiu del Museu Casteller pressuposta l'obra en 3.789.000 euros (IVA inclòs), una xifra que pot baixar segons les ofertes presentades, tenint en compte que la proposta econòmica és un dels punts que té pes en els valors de puntuació establerts en el plec de clàusules, que també contemplen com a punts positius a valorar en les propostes presentades, la reducció del termini d'execució de les obres i la incorporació de millores al projecte previstes i especificades en el plec de clàusules, com l'adequació del local que acollirà la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, l'adequació del bar ubicat en el recinte, la incorporació d'un sistema de gestió centralitzada de les instal·lacions, la comunicació i informació durant les obres, la col·locació de terra radiant i també la tarima de fusta a la coberta o l'adequació de mitgeres.

L'edifici, concebut per l'arquitecte Dani Freixes de l'Estudi Varis Arquitectes, serà un equipament singular destinat a difondre i promoure el fet casteller, una tradició que l'any 2010 va ser declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la Unesco. El futur museu, al qual s'arribarà principalment des de la plaça del Blat -espai emblemàtic de la història castellera i “Km0 del fet casteller, està dissenyat per convertir aquesta zona del Barri Antic en gran àgora i focus d'activitats castelleres. Així, la façana principal de l'equipament presidirà una nova plaça que tindrà continuïtat amb la plaça del Blat i amb la que es completarà, juntament amb la plaça de l'Oli, un seguit d'espais oberts a la vida ciutadana. En aquest sentit, l'edifici se situarà al cor del Barri Antic de Valls i pretén ser un equipament cultural motor en la dinamització urbanística, social i de promoció comercial i turística per al centre històric.

L'edifici que es construirà a la zona d'Espardenyers, en un solar d'1.560 metres quadrats, tindrà una superfície construïda de 2.835 metres quadrats, repartits principalment entre la planta baixa, d'accés al museu, i la planta primera, on s'ubicaran les sales d'exposicions del recorregut museogràfic.

L'equipament, finançat per la Generalitat, la Diputació de Tarragona i l'Ajuntament de Valls, comptarà, a més de les sales de l'exposició permanent i als espais per a exposicions temporals, amb una sala d'actes polivalent, espais per a la botiga, el bar i restaurant del museu i per al centre de documentació i recerca castellera. Entre els punts destacats de la proposta arquitectònica, destaca la torre, que s'il·luminarà de nit, identificant des de lluny l'emplaçament del museu i que, per la seva alçada, passarà a formar part del “skyline” de Valls.

 

Comentarios
Multimedia Diari