752 participants gaudeixen de la 10a caminada popular de Valls

Amb un caire eminentment familiar, el recorregut va permetre compartir converses des de la sortida fins al Pont de Goi

26 febrero 2018 09:20 | Actualizado a 26 febrero 2018 09:29
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La desena edició de la caminada popular celebrada ahir a Valls va dibuixar un recorregut amb poc desnivell, pensat perquè fos accessible a tothom i de manera que la sortida tingués un caire eminentment familiar.

I l’objectiu es va aconseguir amb escreix, atès que un total de 750 persones es van apuntar a la marxa: petits, joves i grans, famílies senceres i grups d’amics no es van voler perdre l’ocasió de fer el recorregut plegats, compartint camí i conversant de forma amena durant els poc més de vuit quilòmetres, emprant aproximadament unes quatre hores per completar-lo.

La caminada popular és una de les activitats proposades pel Patronat Municipal d’Esports (PME) més participativa

Aquesta va néixer arran de l’èxit de convocatòria, amb un miler de participants, que va tenir l’any 2009 la caminada organitzada en el marc de la celebració del bicentenari de la Batalla del Pont de Goi.

«Aquest és el motiu pel qual enguany hem triat aquest itinerari, una mica més curt que l’escollit en altres ocasions», va explicar Eduard González, regidor d’Esports de l’Ajuntament de Valls. Ell va ser l’encarregat de donar el tret de sortida, a les 9 del matí, des de la pista poliesportiva del barri de les Comarques, en una matinal fresca però assolellada.

Cal remarcar el caire solidari de l’activitat amb ‘Fan del Lluís’, per tercer any consecutiu, amb la finalitat de recaptar recursos per a la investigació de la malaltia laminopatia congènita. El Lluís és un jove vallenc de quinze anys que pateix una malaltia rara i que és una variant severa d’Emery Dreifuss.

Aquesta malaltia provoca problemes musculars i, per tant, pot produir una afectació severa pel que fa al múscul cardíac

De forma voluntària, els caminadors van poder dipositar la seva aportació en unes urnes, abans de posar-se en marxa. Precisament la mare del Lluís va destacar «la magnífica resposta dels vallencs» que enguany, amb major nombre, es van acostar a les guardioles, fet que podria superar la recaptació de l’any passat que arribà als 2.100 euros.

Un altre dels atractius d’aquesta desena edició de la caminada popular és la participació al concurs de fotografia convocat pel PME, conjuntament amb el Facebook de VisitaValls, amb l’anada al Pont de Goi com a eix temàtic.

Per aquest motiu van ser molts els qui, amb càmeres fotogràfiques i telèfons mòbils, van retratar el que van voler i poder així fer arribar la fotografia escollida a visitavalls@gmail.com.

Comentarios
Multimedia Diari