Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Abelló vol convertir l''Illa Corsini' en un epicentre comercial de referència a la demarcació

El candidat de CiU es compromet a posar en valor el conjunt històric del Fòrum de la Colònia i a fer-lo més accessible

ACN

Whatsapp
El candidat de CiU, Albert Abelló, acompanyat del número 6 de la llista, Agustí Domènech, a les portes del Fòrum de la Colònia. Foto: ACN

El candidat de CiU, Albert Abelló, acompanyat del número 6 de la llista, Agustí Domènech, a les portes del Fòrum de la Colònia. Foto: ACN

El candidat de CiU, Albert Abelló, proposa convertir l'entorn del Mercat Central en l'epicentre comercial de Tarragona i en un referent a tota la demarcació. L'alcaldable de la federació planteja millorar l'illa compresa entre la Rambla Nova, el carrer Unió, el carrer Gasòmetre i les avingudes Prat de la Riba i Ramon i Cajal, afavorint el trànsit de vianants i implementant un sistema de recollida pneumàtica de brossa. L'indret, que Abelló vol batejar com 'Illa Corsini', disposa de 110.000 metres quadrats i més de 500 establiments. Un dels actius de la zona serà també el Parc Ecohistòric del Fòrum de la Colònia, un conjunt històric que Abelló es compromet a posar en valor i a fer-lo més accessible.

Abelló ha indicat que el projecte de l''Illa Corsini' es consensuarà amb veïns i comerciants, ja que preveu l'adequació d'alguns carrers perquè siguin d'ús d'exclusiu per a vianants i d'altres de plataforma única per on també puguin circular vehicles, tot i que l'objectiu, ha insistit, és alliberar el trànsit d'aquesta zona. "Els carrers gaudiran d'una plataforma única eliminant les actuals barreres arquitectòniques i adaptant l'entorn a l'accessibilitat de les persones amb mobilitat reduïda", ha assegurat el candidat de CiU.

L'alcaldable de la federació també ha anunciat que l'espai disposarà d'un paviment més resistent i d'un sistema de recollida pneumàtica de la brossa. "Instal·larem una sèrie de punts d'abocament, tots ells connectats a un punt central d'aspiració per una xarxa de canonades subterrànies", ha explicat Abelló, el qual ha destacat que la incorporació d'aquest sistema evitarà l'entrada dels vehicles de neteja i millorarà l'impacte visual.

Abelló ha afirmat que el Mercat Central serà el motor de l''Illa Corsini' quan es posi en funcionament. A més, el candidat ha recordat la seva aposta per unificar l'actual pàrquing de la plaça Corsini -que disposa de 416 places- amb l'aparcament que s'ubicarà sota el Mercat Central, que tindrà una capacitat de 330 places. "'Illa Corsini' disposarà d'unes 800 places d'aparcament públiques a un preu màxim de 3 euros", ha insistit.

Una de les principals actuacions emmarcades en el projecte 'Illa Corsini' és la creació del Parc Ecohistòric del Fòrum de la Colònia. "Posarem fi a la degradació que pateix el conjunt històric i el seu entorn", ha apuntat. Abelló vol que l'espai esdevingui un pulmó verd ubicat al centre de la ciutat. A més, es compromet a reduir l'impacte de les tanques actuals, a garantir l'accessibilitat i a plantejar la gratuïtat de les visites al conjunt romà.

Temas

  • Municipals 2015

Comentarios

Lea También