Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Adif treballa en una avaria que provoca retards en els trens des de fa 2 mesos

Al febrer, una ventada va fer caure una catenària a l'estació de Valls

Montse Plana

Whatsapp
Imatge d'arxiu de l'estació de Valls. Foto: DT

Imatge d'arxiu de l'estació de Valls. Foto: DT

Des del mes de febrer, els trens de la línia R13 entre Barcelona i Lleida pateixen retards d’entre 5 i 10 minuts per una avaria a Valls al sistema que regula els semàfors i els canvis de via.

Des d’Adif i Renfe s’informa que s’està treballant en la reparació, que passa per la instal·lació d’un nou enclavament, el sistema informàtic que regula les estacions, però que ara per ara no hi ha una data prevista per a la seva posada en marxa. Mentrestant, s’està utilitzant un sistema alternatiu.

Així, si abans els semàfors i els canvis de via eren regulats automàticament i de forma centralitzada, ara s’està duent a terme de forma manual en aquest tram, el que provoca retards d’uns 10 minuts de mitjana, tot i que usuaris de la R13 asseguren que poden arribar a ser de 30 minuts. L’avaria es va produir dos mesos enrere, quan una ventada va fer caure una catenària a prop de l’estació de tren de Valls i el sistema de control d’aquest tram va quedar avariat.

L’incident va provocar un petit incendi i, a més, un tren que arribava a Valls procedent de Barcelona va quedar aturat a 500 metres de l’estació. L’endemà al migdia, el servei va quedar restablert, però amb retards.

Temas

  • COMARQUES

Comentarios

Lea También