Adjudiquen la redacció del pla integral de la Part baixa de TGN per 114.000 €

Els treballs, que comptaran amb la participació de veïns, entitats i associacions, s’hauran de presentar 15 mesos des de la seva signatura

20 diciembre 2021 19:30 | Actualizado a 21 diciembre 2021 06:37
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de Tarragona ha adjudicat la redacció del Pla Integral de la Part Baixa. S’havien presentat 3 ofertes i la guanyadora és la UTE formada per les empreses TerritoriXLM i BCQ Arquitectura. El conseller de Territori i Mobilitat Xavier Puig explica que «el barri del Port presenta moltes carències i, alhora, té un immens potencial en dinamisme i benestar. Tot el que sigui bo pel barri serà bo per la ciutat. Per això volem que el canvi més profund que necessita Tarragona tingui escenari al barri del Port».

Puig també recalca que «mentrestant, el govern seguirà invertint en el barri, en passos de vianants, millores en jardineria, execució de les obres del carrer Orosi, projecte de Santillan, entre d’altres. A més, el proper pressupost comptarà amb partides amb incidència al barri: projecte de Santillan, projecte de remodelació de carrer Unió, Prim i Apodaca i millores a l’espai públic».

Els treballs de redacció tindran un cost de 114.408 € i des de la data de signatura del contracte s’iniciarà un període màxim de 15 mesos per presentar el document definitiu que serà aprovat per l’Ajuntament.

Un procés participatiu ambiciós

L’elaboració del Pla contempla diverses fases on la participació dels veïns i de les entitats i associacions del barri tindran un paper molt important. Puig valora que «la millora que cal és integral i de llarga mirada, per això és important que siguin els seus propis veïns i les seves associacions les que dibuixen com ha de ser el barri».

La primera fase consistirà en el plantejament de la problemàtica entre Ajuntament i equip de treball, l’establiments d’objectius, metodologia, calendari i grups de treball, l’anàlisi de la informació documental disponible, primeres observacions i entrevistes preliminars, finalitzant amb una diagnosi inicial que recopilarà els dèficits i potencialitats del barri.

La fase número 2 contempla els treballs de camp i l’inici del procés participatiu. Concretament es desenvoluparà seguint el següent guió: la presentació pública dels objectius del PIPB als veïns, institucions i associacions del barri, les reunions dels diferents grups de treball per concretar els dèficits i oportunitats, per a la presentació de les diferents propostes i posada en comú. En aquesta fase la realització d’enquestes tindrà un pes significatiu. La tercera fase entrarà en el procés d’anàlisi i viabilitat de les propostes fruït de la participació ciutadana. El resultat d’aquest anàlisi serà la proposta de les actuacions, calendaris i la seva planificació econòmica i estratègica, que serà recollida en el document que, en la que serà la quarta fase, serà presentat a la opinió pública i aprovat per l’Ajuntament.

Comentarios
Multimedia Diari