Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Afectacions al trànsit per la vaga de la química a Tarragona

Demà hi ha una vaga general de 24 hores per exigir que es garanteixi la seguretat al sector, després del greu accident ocorregut a la planta d'IQOXE el passat 14 de gener, que va causar la mort de tres persones

Diari de Tarragona

Whatsapp
Imatge de l'última manifestació on es reclamava més seguretat a la planta IQOXE. FOTO: CEDIDA

Imatge de l'última manifestació on es reclamava més seguretat a la planta IQOXE. FOTO: CEDIDA

Els polígons petroquímics nord i sud de Tarragona estan convocats, dimecres 19 de febrer de 2020, a una vaga general de 24 hores per exigir que es garanteixi la seguretat al sector, després del greu accident ocorregut a la planta d'IQOXE el passat 14 de gener, que va causar la mort de tres persones.
La vaga, convocada per CCOO i UGT, també reclamarà la fi de la precarietat laboral que segons el parer dels sindicats està darrere de l'accident, que es va saldar amb la mort de dos treballadors i un veí del barri de Torreforta de Tarragona (Tarragonès).

Les incerteses sobre les causes de l'explosió a IQOXE, que havia estat sancionada fins en quatre ocasions per la Inspecció de Treball, i els dubtes sobre la gestió dels plans de protecció per risc químic han motivat la convocatòria de la vaga. A les aturades estan cridats tant els treballadors de les principals empreses dels polígons de Tarragona com de les auxiliars, gran part d'un sector que dóna feina a unes 35.000 persones a Catalunya, així com a la població de Tarragona i els seus voltants.
Segons ha informat CCOO, el sindicat majoritari al sector químic, la jornada arrencarà a les 4:30 hores i al llarg del matí es realitzaran diversos piquets informatius davant de plantes com les de Dow Chemical i Covestro (antiga Bayer). A les 11:00 hores, els vaguistes es concentraran a la fàbrica d'IQOXE, en un acte en el qual participarà el secretari general de CCOO a Catalunya, Javier Pacheco, el secretari general d'indústria estatal de CCOO, Agustín Martín, i representants d'UGT.

Amb motiu de la concentració que es durà a terme a les 19:00 davant l'Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT) per reclamar més seguretat a les indústries químiques amb el lema “volem seguretat, informació i cooperació”, l’Ajuntament de Tarragona ha posat a disposició dels ciutadans una sèrie de mesures per afavorir la mobilitat i minimitzar l’ús del vehicle privat.

D’una banda totes les línies de la flota d’autobusos municipals seran gratuïts a partir de les 17.30h i fins a l’últim servei de la nit i es preveurà, en cas de necessitat, reforçar la flota amb més vehicles.

D’altra banda, els autocars procedents d’altres municipis podran deixar als manifestants a l’Avinguda Marquès de Montoliu i aparcar a l’Avinguda Catalunya a l’alçada del Camp de Mart fins a finalitzar la manifestació, per tal de recollir-los.

La manifestació començarà a la Plaça Imperial Tarraco a les 19h i recorrerà la Rambla Nova fins al carrer Sant Francesc, davant de la delegació del Govern.

Temas

Comentarios

Lea También