Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Tarragona Bomberos

Albert Ventosa, nomenat nou cap dels bombers del Camp de Tarragona

Substitueix en el càrrrec Bienvenido Aguado, que passa a ocupar el càrrec de coordinador de salvament marítim i mitjans especials dels Bombers de la Generalitat.

Redacció

Whatsapp
Albert Ventosa declarant com a testimoni en el judici per la deflagració de la Rambla Nova. Foto: Ângel Juanpere/DT

Albert Ventosa declarant com a testimoni en el judici per la deflagració de la Rambla Nova. Foto: Ângel Juanpere/DT

L’inspector Albert Ventosa serà presentat demà dijous com a nou cap de la Regió d’Emergències de Tarragona (RET). L’acte el presidirà el director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, Juli Gendrau, i tindrà lloc a la seu de la RET, ubicada al Centre 112 de Reus. Ventosa, que és enginyer industrial per la Universitat Politècnica de Catalunya, substitueix d’aquesta manera Bienvenido Aguado, que passa a ocupar el càrrec de coordinador de salvament marítim i mitjans especials dels Bombers de la Generalitat.

Tarragoní de naixement, Albert Ventosa, de 50 anys, va accedir a la Generalitat de Catalunya el 1994, treballant com a tècnic en planificació d’emergències a l’aleshores Gerència de Protecció Civil. En aquella època, i entre d’altres, va fer tasques d’implantació del Pla d’Emergència Exterior del Sector Químic de Tarragona (Plaseqta) fins a 1998. Va ser aquell any que es va incorporar al Cos de Bombers de la Generalitat de Catalunya. Aquí, i fins a 2015, va desenvolupar diverses tasques en diferents moments, com ara cap de zona del Tarragonès i cap de la Unitat de Prevenció d’Incendis. En aquest temps, també va exercir com a tècnic en planificació d’emergències per risc tecnològic i en prevenció industrial. Des del mes de juny de 2015, havia estat cap del Servei de Prevenció Normativa del Cos de Bombers de l’Ajuntament de Barcelona.

Per la seva banda, el sots-inspector Bienvenido Aguado, que exercia com a cap de la Regió d’Emergències de Tarragona des de maig de 2013, va començar com a auxiliar forestal de l’aleshores Servei Provincial d’Extinció d’Incendis de la Diputació de Barcelona quan només tenia 19 anys. En va ser el cap de la Unitat de Formació. Dins del Cos de Bombers de la Generalitat, Aguado ha exercit diferents càrrecs, com ara el de cap de la Brigada de Barcelona i de la Regió d’Emergències Metropolitana Sud, el de responsable de la Unitat d’Inspecció i també dels Grups d’Actuacions Especials (GRAE). Aguado també va formar part de l’expedició de bombers catalans que varen col·laborar en les tasques de rescat i salvament dels terratrèmols de Mèxic de 1985 i de Turquia de 1999. És membre de la Legió d’Honor de Mèxic.

La seva nova tasca consistirà en gestionar el desenvolupament de les competències que el Cos de Bombers de la Generalitat té en matèria de salvament marítim i el servei de bombers en les instal·lacions aeroportuàries de la Generalitat, així com la coordinació amb els organismes locals, autonòmics i estatals en aquets àmbits.

Temas

  • Bomberos

Comentarios

Lea También