Alliberen sis tortugues babaues més a la Platja del Miracle

Quan van sortir del niu, van ser traslladades al CRAM per assegurar la seva viabilitat

16 septiembre 2021 18:50 | Actualizado a 17 septiembre 2021 05:50
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Sis tortugues babaues van ser alliberades ahir a la Platja del Miracle, al mateix lloc on van néixer el passat 10 de juliol. Les sis tortugues van ser traslladades el dia 29 d’agost a la seu del CRAM per assegurar-ne la seva viabilitat. Els tècnics van considerar que ahir era un bon moment per retornar-les al seu habitat, al mar.

Cal recordar que el passat 10 de juliol, una tortuga babaua va pondre 99 ous, dos dels quals es van trencar. En aquell moment, 20 dels ous es van traslladar a una incubadora del CRAM per tal d’assegurar que tiressin endavant. Posteriorment, el 29 d’agost van començar a sortir de l’ou fins un total de 71 tortugues, 19 de les quals també van ser traslladades al CRAM. D’aquestes 19, sis es van alliberar ahir.

El niu de les tortugues va estar custodiat durant cinquanta dies per aproximadament 150 voluntàries, majoritàriament dones. Vigilaven per torns, matí, tarda i nit, que ningú s’acostés al niu ia, d’aquesta manera, que les tortugues poguessin néixer en les millors condicions possibles. A més, les voluntàries van fer una tasca de conscienciació important. «Això ha servit perquè entenguem que la platja no és només un espai d’oci, on plantar la tovallola durant l’estiu. La platja és molt més, és una font de vida», deia Núria Navarrete, una de les voluntàries.

Ahir, els tècnics mediambientals, tan municipals com del CRAM, van fer un pas endavant, alliberant sis tortugues babaues més a la Platja del Miracle. Com no podia ser d’una altra manera, l’actuació va causar una gran expectació entre els vianants.

Comentarios
Multimedia Diari