Alumnes de l'Arboç, participaran a Brussel·les en el debat sobre migració

L'escola Camp Joliu és l´únic centre de l´Estat espanyol seleccionat per participar en el debat amb estudiants d'arreu d´Europa

19 mayo 2017 20:06 | Actualizado a 21 mayo 2017 21:10
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Escola Camp Joliu de l’Arboç representarà Espanya a la sessió plenària que se celebrarà a Brussel·les i que amb el nom de Your Europe, Your Say!, vol obrir debats sobre immigració entre els alumnes de secundaria de tota la Unió Europea.

Tres alumnes de l’escola Camp Joliu de 16 i 17 anys, amb el seu mestre representaran Espanya entre alumnes d’altres 33 escoles europees de 28 països. Les sessions de debat se celebraran entre el 17 i el 19 de març.

El professor Miquel Rusinyol explica que al centre ja hi ha el costum d’organitzar debats i xerrades sobre temes d’actualitat. «El futur està en mans d’aquests joves. Han de conèixer la realitat que ens envolta. D’aquesta manera es formen i s’informen».

 

Opinió per al futur

Els debats entre joves de secundària a Brussel·les seran sobre la immigració i estan impulsats pel Comitè Econòmic i Social Europeu (CESE). Es vol conèixer les opinions dels joves en uns moments on la immigració ha generat tensions a la Unió.

Com ho veuen els joves i les idees que poden aportar per aconseguir una integració eficaç dels immigrants és l’objectiu de les sessions. Destaca que participen alumnes de països candidats a formar part de la UE com Albània, Macedònia, Montenegro Sèrbia i Turquia, on hi ha fortes tensions per l’arribada de refugiats.

A més de la sessió plenària, els participants organitzaran grups de treball sobre els reptes de la immigració. El vicepresident del CESE, Gonçalo Lobo, destaca que «estem debatent qüestions que afectaran els joves els propers anys i amb aquesta activitat els donem veu per opinar sobre el seu propi futur». El professor de Camp Joliu explica que el centre de l’Arboç ja tenia la tradició de viatjar a l’estranger per tal que els joves coneguessin altres cultures i formes d’entendre la societat.

Comentarios
Multimedia Diari