Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Apareix un misteriós cercle en un camp a prop de Santa Coloma

L'amo del camp no s'explica a què es deu la presencia d'aquesta figura d'entre 8 i 10 metres

Redacció

Whatsapp
Imatge aèria del cercle que ha aparegut en un camp de cereals a sis quilòmetres de Santa Coloma. Foto: startap.cat

Imatge aèria del cercle que ha aparegut en un camp de cereals a sis quilòmetres de Santa Coloma. Foto: startap.cat

La marca d'un cercle ha aparegut enmig d'un camp de cereals a prop de Santa Coloma de Queralt (Conca de Barberà). Sembla ser un misteri, i és que de moment no hi ha cap tipus d'explicació que doni resposta a aquest fenomen. 

A principis del mes de març, l'amo del camp es va adonar de la presència d'una circumferència d'entre uns vuit i deu metres damunt del sembrat, al terme municipal de Talavera (La Segarra), situat al costat de la carretera TV-2241, a sis quilòmetres de Santa Coloma. "És el primer cop que s'ha vist", assegura Joan Montagut, un dels primers a donar-ho a conèixer a través del blog Tribus de la Segarra. Fa bastants anys que el propietari fa sembra directa, sense llaurar el terreny i "no s'explica a què es deu aquesta figura", i tampoc descarten que es pugui tractar d'una "broma" d'algú. 

Per tal de poder-ho veure millor i tenir-ho documentat van demanar a l'empresa de comunicació audiovisual startap.cat, també de Santa Coloma que fotografiés el camp des de l'aire. A vista d'ocell, des d'un dron, es poden apreciar també dos cercles petits al costat del gran. 

L'arquitecta Assumpció Vilaseca va visitar els terrenys per mesurar el cercle i segons explica en declaracions a La Vanguardia, en l'àrea del cercle s'aprecien variacions del camp magnètic. Tot i així diu que no es tracta d'un fet "rellevant i estrany", ja que l'escorça terrestre no és uniforme i s'hi troben variacions d'aquest tipus. 

D'altra banda, descarten que es degui a poblats antics soterrats, ja que si no no seria la primera vegada que s'haurien vist aquestes marques, explica Montagut.

Temas

  • COMARQUES

Comentarios

Lea También