Apareix un misteriós cercle en un camp a prop de Santa Coloma

L'amo del camp no s'explica a què es deu la presencia d'aquesta figura d'entre 8 i 10 metres

19 mayo 2017 15:52 | Actualizado a 21 mayo 2017 14:20
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La marca d'un cercle ha aparegut enmig d'un camp de cereals a prop de Santa Coloma de Queralt (Conca de Barberà). Sembla ser un misteri, i és que de moment no hi ha cap tipus d'explicació que doni resposta a aquest fenomen. 

A principis del mes de març, l'amo del camp es va adonar de la presència d'una circumferència d'entre uns vuit i deu metres damunt del sembrat, al terme municipal de Talavera (La Segarra), situat al costat de la carretera TV-2241, a sis quilòmetres de Santa Coloma. "És el primer cop que s'ha vist", assegura Joan Montagut, un dels primers a donar-ho a conèixer a través del blog Tribus de la Segarra. Fa bastants anys que el propietari fa sembra directa, sense llaurar el terreny i "no s'explica a què es deu aquesta figura", i tampoc descarten que es pugui tractar d'una "broma" d'algú. 

Per tal de poder-ho veure millor i tenir-ho documentat van demanar a l'empresa de comunicació audiovisual startap.cat, també de Santa Coloma que fotografiés el camp des de l'aire. A vista d'ocell, des d'un dron, es poden apreciar també dos cercles petits al costat del gran. 

L'arquitecta Assumpció Vilaseca va visitar els terrenys per mesurar el cercle i segons explica en declaracions a La Vanguardia, en l'àrea del cercle s'aprecien variacions del camp magnètic. Tot i així diu que no es tracta d'un fet "rellevant i estrany", ja que l'escorça terrestre no és uniforme i s'hi troben variacions d'aquest tipus. 

D'altra banda, descarten que es degui a poblats antics soterrats, ja que si no no seria la primera vegada que s'haurien vist aquestes marques, explica Montagut.

 

 

Comentarios
Multimedia Diari