Arola Editors aposta pels autors novells i consagrats de Tarragona

Olga Xirinacs, Antoni Coll i Valls-Calzada comparteixen vaixell amb els debutants Daniel Morales i Modesto Pérez Benito

19 mayo 2017 15:35 | Actualizado a 19 mayo 2017 15:35
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

J. R. CORREAL

Arola Editors va embarcar ahir els seus escriptors al vaixell Tarragona Blau per presentar les novetats que oferiran aquest Sant Jordi. El segell dels germans Arola fa una aposta tarragonina que barreja els autors consagrats amb altres que publiquen la seva primera obra.

Olga Xirinacs ens sorprèn amb Reencarnacions miserables , un relat on «la família Frank i els amics es reuneixen a la Part Alta per comentar alguns fets misteriosos a la vora del foc, bevent xartrès en companyia d’un gos, ¿potser una ànima reencarnada?». Antoni Coll fa a Cuando veáis que la luna os sonríe , el reportatge de la conquesta del satèl·lit que han pogut trepitjar 12 homes i que té les dimensions d’Àsia. El llibre està prologat pel Joan Maria Pujals.

Completen l’elenc de consagrats Francesc Valls-Calzada, amb Un regal per al Führer ; Núria Gómez, amb Xiuxiueig literari ; Xavier Climent, amb Tarraco 179 d.C. Colonia y Metrópoli ; i Alfredo Gavín Agustí, amb Infraleves. Universal poema. De la banda dels debutants destaca Daniel Morales, guanyador del premi Vuela La Cometa 2017 amb l’obra Habrá valido la pena . Modesto Pérez també publica la seva primera novel·la, Quimeras en el valle , on explica «com una persona pot perdre el cap per la cobdícia», segons va explicar el mateix autor en començar la navegació literària pel Port de Tarragona.

En el capítol dedicat als llibres de cuina destaca l’originalitat de Gelatinas y gominolas , un receptari de Carmen Marsal per elaborar de forma fàcil i senzilla llaminadures a casa. Ara bé, el llibre més rar de tots i que ni els mateixos autors pensaven que l’Alfred Arola gosaria publicar és Tarragona Kitsch , «un recull dels racons i de les coses més cutres de Tarragona», tal com descriuen el curiós volum els seus autors, Àngel-O Brunet i Joaquim Bendicho. Com va néixer la idea del peculiar recull? Àngel-Octavi Brunet ho explica descarnadament: «Ens vam dir: hem de fer un llibre per a la gent que només llegeix quan està al wàter». Què surt al singular rànquing? El jardí vertical de la Tabacalera, el monument a l’aviació del Llorito o la mascota del Nàstic.

Afectarà la crisi del paper a la venda de llibres? Respon l’Arola: «Les preocupacions són tantes que ja no em preocupen».

Comentarios
Multimedia Diari