Ballesteros anuncia mobilitzacions per reclamar a Foment el tercer fil i la millora de l'estació de tren

L'alcalde de Tarragona situa l'obertura d'Ikea a la ciutat per al segon semestre de 2016

19 mayo 2017 23:55 | Actualizado a 20 mayo 2017 21:40
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha advertit aquest dilluns que el govern municipal emprendrà accions de protesta "contundents" per reclamar les obres del tercer fil i la millora de l'estació de tren. "Hem tingut un any i mig de paciència amb el ministeri de Foment i s'ha acabat. No podem permetre per més temps que se'n riguin de nosaltres", ha etzibat. Durant la trobada de Nadal amb els mitjans de comunicació, Ballesteros ha titllat de "nyap" les bonificacions del peatge de l'AP-7 per a camions anunciades per la ministra Pastor i ha reivindicat el desdoblament de l'N-340. D'altra banda, l'alcalde ha fixat l'obertura d'Ikea a la ciutat per al segon semestre de 2016.

 

L'Ajuntament de Tarragona no donarà més marge a Foment perquè atengui les seves demandes respecte a la implantació del 'tercer fil' ferroviari a la ciutat. L'equip de govern municipal exigeix diverses compensacions, sobretot la remodelació i millora de l'estació de tren. En aquest sentit, l'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, ha insistit que després de les festes nadalenques emprendran accions "contundents" per exigir les obres de l'estació i l'avenç del tercer fil per permetre l'arribada de l'alta velocitat al centre de la ciutat. "Ho farem per terra, mar i aire. I si hem de recollir signatures, fer una manifestació o bloquejar l'estació, ho farem", ha advertit.

 

Desdoblament de l'N-340 fins a Vilafranca i impuls de l'A-27

L'alcalde de Tarragona s'ha referit també a la demanda dels alcaldes del Tarragonès i el Baix Penedès de fer gratuïta l'AP-7 mentre no s'executa el desdoblament de l'N-340. "L'A-7 és un coll d'ampolla indigne i la reivindicació dels alcaldes em sembla molt legítima", ha valorat. Ballesteros ha titllat d'"impresentable" l'anunci de la ministra Pastor que l'any que ve s'aplicaran bonificacions de fins al 50% als camions que circulin per l'AP-7 i ha apuntat que l'única solució viable és el perllongament de l'A-7 "com a mínim fins a Vilafranca".

 

Davant d'una possible prohibició del pas de camions per l'N-340, l'alcalde ha opinat que crearia enfrontaments amb els transportistes i no resoldria els problemes de congestió de trànsit. Ballesteros també ha reclamat l'impuls definitiu de les obres de l'A-27, que actualment només estan en marxa fins a Valls.

 

Ikea, el 2016

Ballesteros ha afirmat que el centre que la multinacional sueca Ikea ha anunciat a Tarragona obrirà portes durant el segon semestre de 2016. Les obres, per tant, començaran l'any que ve, segons l'alcalde de Tarragona. Actualment s'està avançant en la redacció del pla parcial 10, a la zona del barri de Campclar, i ja es compta amb l'acord de tots els propietaris per a la reparcel·lació de la zona, a tocar d'on s'ubicarà l'Anella Mediterrània dels Jocs del 2017.

 

El Mercat Central, en la recta final

Sobre el projecte de remodelació del Mercat Central, que ja entra en la seva recta final, l'alcalde Ballesteros ha afirmat que l'equipament estarà enllestit pels volts del mes d'abril, un cop signat el nou acord de finançament amb l'empresa constructora. L'alcalde ha admès, però, que cal arribar a un acord amb els paradistes sobre els beneficis de concessió de les parades en cas de traspàs. Segons ha explicat l'alcalde, alguns comerciants volen que, si es traspassen la parada, els beneficis els reverteixin al 100%. "És una concessió pública i no es pot fer perquè hi ha un informe del secretari que ho prohibeix", ha advertit.

 

Ballesteros ha recordat que el consistori i els paradistes sí que s'han posat d'acord amb els costos d'inversió i amb els de manteniment, que majoritàriament repercutiran en les arques municipals. A més, ha insistit que "ens haurem de barallar encara pels 8 milions d'euros" amb el govern espanyol, després que el projecte no pugui acollir-se a l'1% cultural en tractar-se d'una obra ja començada. L'alcalde ha afegit que també s'està negociant amb diverses companyies interessades en ocupar a superfície comercial que s'ubicarà a la instal·lació.

 

Concurs d'idees per a Jaume I

L'alcalde de Tarragona ha recordat que durant el primer trimestre es convocarà el concurs d'idees per a l'espai que havia d'ocupar el fallit pàrquing de Jaume I, a la Part Alta. En les properes setmanes s'obriran converses amb entitats veïnals i col·legis professionals. L'alcalde ha recordat que, un cop efectuada la recepció de l'espai i el rescat de la concessió administrativa, es decidiran els usos del recinte, ja siguin d'aparcament o no, a partir d'un concurs d'idees "consensuat i popularment validat". "Després del desastre de gestió no podem gastar més milions en coses faraòniques", ha sentenciat.

Comentarios
Multimedia Diari