Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Ballesteros convocarà una junta de portaveus per parlar d'Inipro

L'alcalde de Tarragona insisteix que les possibles irregularitats a l'Institut Municipal de Serveis Socials es limiten a una 'mala praxi' administrativa

ACN

Whatsapp
Pla mig de l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, amb rostre seriós durant el ple extraordinari del 30 d'octubre del 2015. Foto: ACN

Pla mig de l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, amb rostre seriós durant el ple extraordinari del 30 d'octubre del 2015. Foto: ACN

L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha anunciat que la setmana vinent convocarà una junta de portaveus per parlar sobre el cas Inipro. El batlle ho ha avançat aquest divendres en acabar el ple extraordinari, després que l'oposició hagi demanat reiteradament explicacions sobre el cas al govern socialista. Ballesteros ha admès que estava "endarrerint" la convocatòria fins que s'aixequés el secret de sumari, però ha subratllat que no té "cap inconvenient" en donar explicacions. Com ha manifestat repetidament al portaveu del govern, l'alcalde ha insistit que les possibles irregularitats relacionades amb la contractació d'aquesta empresa per part de l'Institut Municipal de Serveis Socials es limiten a una "mala praxi" administrativa.

L'alcalde de Tarragona s'ha manifestat públicament sobre el cas Inipro arran de la demanda reiterada d'explicacions per part de l'oposició. Després del plenari extraordinari d'aquest divendres, Josep Fèlix Ballesteros ha anunciat que la setmana que ve es convocarà una junta de portaveus per abordar el cas amb els grups municipals, malgrat que ha admès que volia esperar a que s'aixequés el secret de sumari.

Ballesteros ha recordat que quan la Guàrdia Civil va practicar diversos registres, entre ells a la seu de l'Institut Municipal de Serveis Socials i al propi Ajuntament de Tarragona, el passat 9 d'octubre, no va comparèixer perquè es trobava de baixa. L'alcalde ha subratllat que la primera cosa que va fer va ser visitar els treballadors de l'IMSS, els quals li van manifestar "la seva preocupació i la proliferació de rumors que deien que l'equip de govern estava intentant dipositar tota la responsabilitat sobre els treballadors i els tècnics".

Ballesteros ha afirmat que, davant d'aquesta inquietud i a petició dels treballadors, es va acordar que es faria "una sessió oberta a tothom per explicar com funciona tot això i com és un judici d'aquest tipus". L'alcalde ha afirmat desconèixer si es va programar una trobada entre un advocat i algunes persones investigades, tal com va apuntar ahir la CUP.

"Farem una assemblea oberta a tothom, que no interfereix en el procés judicial i a petició dels treballadors, que és de justícia que puguin tenir aquesta informació", ha sentenciat. La trobada, segons una comunicació interna municipal, està programada pel 3 de novembre i l'advocat, segons Ballesteros, "segurament hi anirà voluntàriament", sense cobrar.

L'alcalde de Tarragona ha coincidit amb la portaveu del govern a l'hora de valorar les possibles irregularitats dins el cas Inipro com "una mala praxi administrativa". "Amb respecte al jutge i a les actuacions policials, tot i que potser de vegades han estat exagerades en el format, al final de tot aquest procés ho veurem", ha afegit.

Cal recordar que dilluns la Guàrdia Civil va detenir durant unes hores l'exgerent de l'IMSS, Antonio Muñoz, i dimarts va citar a declarar l'administrador d'Inipro, Ricard Campàs, el consultor José Gallet, Mario Granados, Enrique Miró, Daniel Fernández i el militant socialista Alejandro Caballero, que properament hauran de comparèixer amb advocat en seu judicial.

D'altra banda, Ballesteros ha anunciat que, properament, s'obrirà un procés de selecció pública i oberta d'un nou gerent després de la dimissió de l'actual, Mario Cortés. "Vull que hi participin tots els grups polítics perquè no vull ni el més mínim dubte", ha apuntat. L'alcalde ha afirmat també que "ens consta que no hi ha cap il·legalitat a l'EMT", després que C's denunciés que s'haurien encadenat fins a 17 contractes amb la mateixa empresa entre els anys 2011 i 2015 per un import que supera els 274.000 euros

La tensió entre el govern municipal i la CUP va en augment. La formació anticapitalista va denunciar les presumptes irregularitats a l'IMSS a la fiscalia l'any 2013, que han donat lloc al cas Inipro, i ahir els dos regidors cupaires es preguntaven en una compareixença de premsa d'urgència si el consistori estava intentant interferir en els investigats.

Avui l'alcalde ha acusat la CUP de tenir la negativa per resposta a tot i de fer poques aportacions positives en els temes que "fan avançar la ciutat". Durant el ple, després que la CUP votés en contra de la cessió del solar pel nou palau d'esports, Ballesteros i la regidora Laia Estrada s'han intercanviat diversos retrets.

Quan la regidora ha acabat de justificar el seu vot negatiu a la cessió, Ballesteros ha etzibat a Estrada: "conclusió: mal si fem, mal si no fem". Quan ja s'havia passat al següent punt, els dos regidors cupaires han demanat a Ballesteros que no valorés les seves explicacions perquè "no correspon" i que, si volia fer-ho, que demanés la paraula. "I tant que correspon, és la meva explicació de vot i no cal que demani la paraula perquè jo tinc la presidència. M'entén?", ha sentenciat el batlle. "Molt bé, vostè pot desqualificar o desacreditar les valoracions que fem la resta de grups, és súper democràtic", ha finalitzat Estrada.

Crítiques de poca transparència

Els grups municipals de C's, la CUP i ERC han denunciat després del ple que l'equip de govern continuï impulsant contractacions "poc transparents" a les empreses municipals. En concret, s'han referit a la negativa del govern d'incloure personal extern a l'empresa d'Aparcaments Municipals de Tarragona (AMT) en la mesa qualificadora que ha de resoldre el concurs d'una plaça de vigilant de zona blava.

Pas endavant per a la implantació d'Ikea

El ple ha aprovat definitivament aquest divendres el pla parcial 10, on està prevista la implantació de la multinacional sueca Ikea i l'accés a l'Anella Mediterrània. El punt ha comptat amb el vot en contra de la CUP, que creu que el pla s'ha dissenyat "al gust" de l'empresa i no de la ciutat, i amb l'abstenció d'ICV-EUiA. El tinent d'alcalde d’Urbanisme, Josep Maria Milà, ha recordat que un 10% dels terrenys es destinaran a usos residencials, per a habitatges socials i de lloguer 

L'aprovació definitiva del pla parcial, que ja va rebre el vistiplau de la Comissió d'Urbanisme de la Generalitat al mes de juliol, és imprescindible per tramitar administrativament i aprovar durant els propers mesos els projectes d'urbanització i de reparcel·lació definitius, per part de l'Ajuntament.

Es preveu que a finals d'abril estiguin aprovats els projectes d’urbanització i reparcel·lació definitius. Aleshores, Smhausa començarà la licitació de les obres d'urbanització del PP-10 en aquesta zona de Campclar, a tocar de la T-11. El pla parcial té una superfície de 302.784 m2, dels quals, prop de 68.000 es destinaran a usos comercials i 30.829 a residencial. La resta de la superfície de l'àmbit està destinada a equipaments, espais verds i sistema viari.

D'altra banda, el ple ha aprovat la cessió a la Generalitat del solar municipal que ha d'acollir el futur palau d'esports dels Jocs Mediterranis del 2017, amb l'únic vot en contra dels dos regidors de la CUP. La seva portaveu, Laia Estrada, ha afirmat que és "incoherent" que la Generalitat destini 12 MEUR a un pavelló quan la ciutat té altres "prioritats" que l'executiu català podria finançar.

A més, Ballesteros s'ha mostrat confiat que podran acordar una fórmula amb la Diputació perquè financi "parcialment" els costos de la piscina dels Jocs Mediterranis que l'Estat no considera indispensable. "Posar diners addicionals serà difícil, però segur que és possible amb d'altres fórmules", ha avançat l'alcalde.

Temas

  • TARRAGONA

Comentarios

Lea También