Bel inicia contactes amb ERC per formar govern estable

L'actual alcalde i candidat de CiU treballa per tancar un acord abans del 13 de juny

19 mayo 2017 22:43 | Actualizado a 22 mayo 2017 18:17
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L'actual alcalde i candidat de CiU a Tortosa, Ferran Bel, es reunirà en les pròximes hores amb el candidat d'ERC Josep Felip Monclús per tal d'iniciar contactes per un possible pacte de govern al consistori. Bel, que en cap moment ha amagat la prioritat d'assolir un acord amb els republicans, ha explicat també que es reunirà amb tots els candidats que han obtingut representació al consistori en el pròxims dies. "Intentarem que, si hi ha acord, sigui el més ràpid possible però tampoc ens hem de precipitar", ha advertit Bel que treballarà per tancar-lo abans del 13 de juny, dia de constitució dels nous consistoris. L'objectiu és configurar "un govern el més estable possible".

Sense calendari previst però amb sospites que no serà immediat, Bel afronta els pròxims dies amb la tranquil·litat que podrà arribar a un acord per configurar un pacte estable per tot el mandat. "És el més objectiu i ja he parlat amb ells i ho continuaré fent però amb seriositat, discreció i seguint els ritmes que s'han de seguir", ha manifestat. La prioritat continua sent ERC tot i que no es descarta tampoc un govern en minoria, malgrat no ser la primera opció.

Bel tampoc s'ha mostrat partidari d'allargar les converses més enllà del 13 de juny i esperar a futurs pactes per després de les eleccions catalanes. "Pensem que el resultat ha estat clar i el que hem de fer és treballar una mica sobre aquest. Ens adaptarem si hem de governar en minoria o esperar però crec que el millor és que hi hagi una direcció clara des del primer moment amb un projecte a quatre anys vista. Hi ha alguns temes que no poden esperar al mes de setembre i voldria tancar-ho abans del 13 de juny i donar un missatge de tranquil·litat als tortosins que hi haurà un govern estable amb voluntat de continuïtat", ha afegit.

Malgrat que no posa cap condició innegociable sobre la taula, Bel sempre s'ha mostrat contrari a compartir l'alcaldia d'una ciutat tan important com Tortosa, capital de les Terres de l'Ebre. Des de files republicanes, però, afronten les trobades amb tranquil·litat i sense cap demanda expressa.

Després de 48 hores de les eleccions i havent fet una lectura més pausada dels resultats, Bel ha reiterat que la seva candidatura ha sortit perjudicada per la marca de CiU. "Hi havia una conjuntura global de la qual no ens hem pogut escapar malgrat que ens hem quedat a 150 vots del novè regidor", ha manifestat.

L'alcalde ha reconegut que hi ha una part de votants de CiU que no van anar a votar i que hi havia noves opcions que van atraure nous votants. Malgrat tot, Bel s'ha mostrat molt satisfet d'haver guanyat al 90% de les taules del municipi i a tots els pobles i EMD excepte a Campredó. "Em sento recolzat pel conjunt de la ciutadania donades les circumstàncies que s'han produït. Si haguessin estat unes eleccions en clau més municipal haguéssim millorat el resultat", ha assegurat.

 

Comentarios
Multimedia Diari