Cada colla castellera de Valls rebrà 50.000 € més per actuar al festival de Washington

Un altre dels punts que es va aprovar al ple i per unanimitat va serel reconeixement de cinc personalitats de la capital de l’Alt Camp

29 mayo 2018 07:03 | Actualizado a 29 mayo 2018 07:06
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’Ajuntament de Valls va aprovar ahir a la tarda, al ple municipal, el reconeixement extrajudicial de crèdit del consistori. I és que les dues colles dels Xiquets de Valls disposaran de 50.000 euros cadascuna, addicionals al pressupost que ja tenien assignat, per a la participació en l’Smithsonian Folk Festival de Washington, durant la primera setmana de juliol.

Aquests diners addicionals permetran que les colles es puguin plantejar desplaçar entre 150 i 160 castellers cadascuna, una xifra que permet pensar en una actuació més ambiciosa del que podia preveure’s inicialment, quan el pressupost donava per a uns escassos 100 castellers per banda. 
El consistori destinarà 100.000 euros per a cada colla, als quals cal sumar els 250.000 euros de l’Institut Ramon Llull, que és qui coordina els diferents grups de cultura popular que seran presents al certamen de la capital nord-americana. El cost de la presència dels castellers serà en total de 700.000 euros, per ara, perquè no es descarta que algun patrocinador privat participi també en l’operació.


El portaveu de Compromís per Valls-ICV i EUiA, Ramon Font, va manifestar que «serà una bona ocasió per donar a conèixer la ciutat». El PSC va afegir que ho valora positivament. També hi ha una partida de 20.000 € per a activitats d’Acció Cívica.  El total de les despeses és de 133.000 €.


També el consistori va aprovar ahir per unanimitat fer un reconeixement a un total de cinc personalitats de la capital de l’Alt Camp: a Àngel Solé Guasch el reconeixement pòstum per la seva tasca en el món gastronòmic de Valls; a Àngela Rull Segú per la seva tasca en el món polític de Valls, com a dona que va formar part del primer ajuntament democràtic de la ciutat; a l’Associació Egueiro per la seva tasca a favor del món social amb la integració de col·lectius amb dificultat de la ciutat; a Francesc Fàbregas i Bonet, per la seva tasca en el món editorial i periodístic de Valls i per la seva vinculació a la vida social de la ciutat; i a Rafael Castells París per la se-va tasca en el món econòmic de Valls.


El PSC també va presentar una moció de millora al Polígon Industrial on demanava que s’estudiés la millora de mobilitat i de la seguretat, més il·luminació, i completar l’asfaltatge del carrer. La regidora de Via Pública, Dolors Farré, va assegurar que «estem treballant i parlant amb els empresaris. Per a nosaltres el Polígon i el seu manteniment és una gran prioritat». La moció no va ser aprovada per 8 vots a favor i 13 en contra.


A precs i preguntes es va tractar el tema dels okupes del carrer Flavià. L’alcalde de Valls, Albert Batet, va aclarir «que és un tema delicat i estem treballant-hi». Un altre de les preguntes va ser la Taula Mixta del Barri Antic. «Estem fent reunions periòdiques per solucionar els problemes», va afegir Batet. 


Els CDR, de  nou al ple
Membres del CDR Valls Alt -Camp van assistir al ple per reivindicar la llibertat dels presos polítics, exiliats i donar suport als professors de l’IES El Palau. Quan parlaven membres dels partits del PP i PSC aixecaven cartells reivindicatius.

Comentarios
Multimedia Diari