CaixaBank i la Fundació ‘la Caixa’ col·laboren amb el menjador social de Bonavista

La col·laboració amb CaixaBank i la Fundació ‘la Caixa’ els permet fer front a l'augment de despeses, per poder seguir donant servei als seus usuaris

23 abril 2020 08:02 | Actualizado a 23 abril 2020 08:09
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

CaixaBank, a través de la seva Acció Social, i en col·laboració amb la Fundació ‘la Caixa’, desenvolupa diferents activitats de suport als col·lectius més afectats pels efectes de la pandèmia del coronavirus a Tarragona.  

Així, l’entitat ha engegat una col·laboració amb l’Associació Joventut i Vida, que gestiona el menjador social de Bonavista a Tarragona que ajuda persones en situacions d’extrema necessitat donant-los un àpat al dia. L’Associació Joventut i Vida ha vist la seva situació agreujada perquè els seus recursos econòmics s’han limitat, i a més, per mantenir les distàncies de seguretat al menjador social, els voluntaris no poden treballar-hi, i només hi ha els treballadors de l’associació. 

Les despeses de l’associació han augmentat un 54% en aquestes setmanes de confinament, i la col·laboració amb CaixaBank i la Fundació ‘la Caixa’ els permetrà fer front a aquest augment de despeses, per poder seguir donant servei als seus usuaris.

L’Associació Joventut i Vida té per objectiu contribuir a la transformació social i individual de les persones excloses i vulnerables, especialment amb la joventut i famílies amb dificultats. A més del menjador social, també tenen cura de persones sense llar de Tarragona, duent-los el sopar un cop a la setmana. 
A les Terres de l’Ebre, l’entitat ha establert una col·laboració amb la Fundació Doctor Ferran, per a la compra de pulsioxímetres i balises de senyalització amb motiu de la pandèmia de la COVID-19.  Els pulsioxímetres de dit serviran per mesurar la saturació d’oxigen en sang i el ritme cardíac, i gràcies a la col·laboració amb CaixaBank i la Fundació ‘la Caixa’, se n’han pogut adquirir 17. Aquests elements permetran millorar l’atenció domiciliària a pacients, que s’ha multiplicat per l’epidèmia de la COVID-19.

Per altra banda, s’han adquirit balises de senyalització per permetre marcar les distàncies de seguretat per evitar la propagació del virus, en centres d’atenció primària i en l’atenció administrativa de pacients. 

En les últimes setmanes, tant CaixaBank, com les Associacions de Voluntaris ‘la Caixa’, de la mà d’entitats socials vinculades al territori, han iniciat múltiples iniciatives virtuals per donar suport a col·lectius en risc d’exclusió. Aquestes iniciatives s’emmarquen dins del programa #AmbTuAraMésQueMai, que engloba les mesures que està llançant l’entitat per a ajudar als clients com avançar el dia de cobrament de les pensions i evitar cues a les oficines, la línia de crèdit de 25.000 milions d’euros per a pimes i autònoms, entre d’altres. 

Comentarios
Multimedia Diari