Más de Tarragona

Cal Gepu d'Alcover es converteix en un espai ludicocultural

Compta amb aparells per fer exercici físic destinats sobretot a la gent gran i una biblioteca lliure oberta a tothom

Redacció

Whatsapp
El lema del nou espai és de Miguel de Cervantes: 'El que llegeix molt i camina molt, veu molt i sap molt'. Foto: Ajuntament d'Alcover

El lema del nou espai és de Miguel de Cervantes: 'El que llegeix molt i camina molt, veu molt i sap molt'. Foto: Ajuntament d'Alcover

L’Ajuntament d’Alcover ha apostat per reconvertir Cal Gepu, un equipament de titularitat pública situat al carrer de Sant Llorenç número 12, en un espai ludicocultural. Compta amb una zona enjardinada a l’aire lliure amb màquines d’exercici destinades a la gent gran i una biblioteca lliure oberta a tothom.

Al centre de l’espai estan situats els cinc aparells que permeten realitzar exercicis de manteniment del cos: la roda d’espatlles, el pèndol doble, la quàdru-?ple roda de braços, el triple gir de cintura i un banc de pedals. Aquesta zona compta amb un plafó explicatiu on es detalla la funcionalitat i l’ús de tots aquests elements.

Per altra banda, al fons de l’espai es troben uns bancs i la biblioteca, un espai a l’aire lliure d’intercanvi de llibres i tot tipus de publicacions que compta amb la singularitat d’estar ubicada a l’interior de dos troncs que fan la funció de prestatges.

El seu funcionament és ben senzill, els vilatans hi poden deixar els llibres i revistes que ja no utilitzen i si els interessa agafar-ne d’altres que es trobin allí; sempre respectant el material i l’espai. Aquests llibres es poden llegir lliurement in situ o bé pren- dre’ls a casa.

L’espai també disposa d’una font d’aigua apta per al consum humà, reg automàtic a les zones enjardinades i il·luminació ambiental i especifica per a la muralla històrica i els prestatges del punt d’intercanvi de llibres.

S’ha reforçat la senyalística vertical per informar els usuaris de l’espai de les normes que han de respectar. Portar els gossos lligats, recollir els excrements, fer ús de les papereres i respectar els elements que allí s’hi poden trobar.

Temas

  • COMARQUES

Comentarios

Lea También