Comença el judici per l'assassinat de la montblanquina Sara Lozano

L'únic acusat del crim, Jaume Solsona, serà interrogat el dimecres 8 de març. És veí de Montblanc i es troba en llibertat provisional després de pagar una fiança de 30.000 euros

19 mayo 2017 16:18 | Actualizado a 24 diciembre 2019 23:20
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Dos anys després que la montblanquina Sara Lozano, de 37 anys, fos assassinada, avui comença a la Secció Segona de l’Audiència Provincial de Tarragona el judici amb el també montblanquí Jaume Solsona com a únic acusat de la mort de la dona. Divendres ja es va constituir el jurat, mentre que avui es presentaran els informes i es farà la lectura dels escrits.

Pel que fa a l’acusat, que es troba en llibertat provisional des del passat mes de juliol després de pagar una fiança de 30.000 euros, es preveu que sigui interrogat el dimecres 8 de març. El ministeri fiscal sol·licita una pena de 20 anys de presó.


Calcinada
El cos sense vida de Sara Lozano va aparèixer calcinat el 26 d’octubre en un camp d’ametllers entre Montblanc i l’Espluga de Francolí. Segons la fiscalia, el processat hauria asfixiat i cremat la jove després d’haver sortit plegats per locals nocturns. L’escrit d’acusació també indica que l’home hauria obstruït les vies respiratòries de la dona i, un cop inconscient, l’hauria ruixat amb gasolina. El jove hauria col·locat papers i efectes personals de la víctima sota el cos «amb el propòsit de fer una foguera», segons el fiscal, i hauria calat foc quan encara era viva.

Solsona va ser l’última persona amb qui es va veure la víctima en vida i, des d’un bon principi, es va convertir en el principal i únic sospitós. A més a més, el cos de la noia va aparèixer en un terreny que havia estat propietat de la família d’ell.

L’acusat va ser detingut el 5 de novembre i dos dies més tard ingressà a presó per homicidi i agressió sexual. Aquest últim delicte, però, va ser retirat posteriorment en no trobar-se mostres d’ADN al lloc dels fets ni tampoc en el cos de la víctima. El passat mes de juliol, l’advocat va aconseguir que l’Audiència resolgués la seva llibertat sota una fiança de 30.000 euros. Com a condicions, l’home no es pot apropar a menys de 500 metres del germà de la víctima, se li retirà el passaport i es va establir l’obligatorietat de comparèixer cada dilluns i dijous davant l’Audiència i, en cas de ser festiu, davant el Jutjat de Guàrdia de Tarragona.

Comentarios
Multimedia Diari