Compte enrere per a la coronació de l'Esperança de Figuerola del Camp

Ahir es va donar el tret de sortida presentant la nova imatge de la festivitat que tindrà lloc entre el 14  i el 23 de desembre del 2018

04 marzo 2018 09:56 | Actualizado a 04 marzo 2018 10:05
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Aquest 2018 serà un any destacat per Figuerola del Camp. Del 14 al 23 de desembre el poble celebrarà les Grans Festes de la Coronació Canònica de la Mare de Déu de l’Esperança, una gràcia concedida pel papa Francesc arran de la devoció popular que professa la patrona. Ahir a la tarda, a l’església de Sant Jaume de Figuerola, es va presentar la imatge gràfica i la descoberta de les pancartes anunciadores que es col·locaran a la façana de l’església.


En el transcurs de l’acte es va presentar el disseny de la corona que se cisellarà per a la Mare de Déu de l’Esperança i es va donar el tret de sortida a la seva subscripció popular i servirà per sufragar-ne les despeses. Juntament amb els majorals que són Joan Anton Aubia i Albert Oliva s’ha constituït una Comissió General de les Fetes de la Coronació amb la finalitat d’organitzar, d’una manera transversal, els diferents actes que conformaran els deu dies festius. 


També, al mateix temps, s’han format diverses subcomissions (comissió econòmica, comissió d’actes lúdics, comissió d’imatge gràfica, comissió d’actes religiosos...), unes festes que combinen actes lúdics, religiosos, esportius, musicals, literaris i requereixen una preparació profunda i la participació tothom al llarg de l’any.


El poble es troba en estat àlgid i immers en els preparatius d’uns actes que serviran per cohesionar el gran teixit humà, social, patrimonial i cultural.
Subscripció popular
El finançament de la corona que es sufragarà mitjançant el pagament popular. Tothom hi pot participar i, a canvi, rebran un document acreditatiu de la col·laboració i el nom figurarà en el llistat de tots els subscriptors de la corona. 
Aquest llistat es col·locarà en un lloc destacat de l’església i serà el llegat testimonial i d’un temps, una festa i una generació pels temps futurs.


Devoció i confiança
La iniciativa de coronar canònicament la verge de l’Esperança és un fet extraordinari. I és que sorgeix per voluntat popular. A més la finalitat és reconèixer la devoció i la confiança que professa el poble.

La subscripció popular es farà mitjançant un únic donatiu, la quantitat desitjada és la que vulgui. Per formalitzar la subscripció s’ha d’omplir una butlleta, i la podeu dipositar a la parròquia, a la cooperativa, o al Rebost de la Mercè, o donar-ho el mossèn o els majorals.

Aquest esdeveniment de gran simbolisme i misticisme, també pretén ser un punt de confluència amb tantes generacions que al llarg dels anys han mantingut el culte i la festa com a símbol d’identitat i de la tradició.
El disseny de la joia que lluirà la imatge a partir del 22 de desembre del 2018 és obra del joier i orfebre tarragoní Joan Serramià.

Es tracta d’una peça singular que incorporarà elements genuïns i propis de la idiosincràsia de Figuerola, com les avellanes i els pàmpols de figuera. Ahir es va donar el tret de sortida els actes de preparació per les Grans Festes de la Coronació. Durant l’any hi haurà diferents actes per sufragar les despeses del desembre.

Comentarios
Multimedia Diari