Condemnades per robar i agredir un home de 85 anys a Valls

Les tres processades van tirar l’home a terra
i li van donar cops de paraigua al cap

21 noviembre 2020 08:50 | Actualizado a 21 noviembre 2020 11:49
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Tres dones, amb problemes de toxicomania i ja condemnades anteriorment, van assaltar un veí de Valls de 85 anys a casa seva. El van tirar a terra i li van propinar cops al cap. A la sortida de la casa van ser detingudes per la Policia Local de Valls. Ara, la Secció Quarta de l’Audiència Provincial de Tarragona ha imposat penes que van dels tres als quatre anys de presó, segons l’acord de conformitat al qual van arribar les parts.

La sentència recull que les tres dones van elaborar un pla per robar diversos objectes del domicili de la víctima, a la qual coneixien prèviament. Sabien que l’home tenia 85 anys i vivia sol al domicili, «aprofitant-se les acusades de la seva evident superioritat numèrica i física, eliminant la capacitat de defensa de la víctima».

Les processades es van repartir els rols del pla, consensuant intimidació i violència a realitzar sobre la víctima per aconseguir un botí. A les 18.47 hores del 13 d’abril d’enguany van acudir al domicili. Van trucar al timbre. Quan l’home va obrir la porta –pensant-se que podrien ser els seus néts– va rebre una empenta, caient al terra.

Les dones van entrar al domicili sense permís i van començar a cridar l’home. Li van preguntar on estaven els diners, començant-los a buscar per la casa. Una d’elles va donar cops de paraigua al cap de la víctima, mentre les companyes seguien regirant l’habitatge. Finalment es van emportar un televisor valorar en 248 euros, dos telèfons mòbils –taxats en 39 euros– i 50 euros en efectiu.

Quan les dones abandonaven el domicili de la víctima, i a conseqüència d’una trucada realitzada per una veïna a la Policia Local alertant del que havia passat, les sospitoses foren detingudes a poca distància de la casa i portant els objectes sostrets. Dos dies després van ingressar en presó preventiva. L’home va patir lesions consistents en lumbàlgia i braquiàlgia, que van tardar set dies en curar-se. Les acusades van ingressar 360 euros a la caixa del jutjat per fer front a la indemnització.

Les tres dones han estat condemnades per constitució i integració de grup criminal, robatori amb violència i lesions (lleus). La pena per a H.C.H. –condemnada l’any passat pel mateix delicte–, de 30 anys, és de dos anys i nou mesos i multa de 810 euros.

Per la seva part, M.P.M.G. té 35 anys i havia estat condemnada en el mateix judici que l’anterior processada. La pena imposada ara és de tres anys i tres mesos de presó, i multa de 810 euros.

Finalment, A.M.B.R. té 33 anys i ha havia estat condemnada en cinc ocasiones per robatoris violents i amb força, tant per jutjats de Tarragona i Tortosa com per la pròpia Audiència Provincial entre els anys 2018 i 2019. La pena fixada ara és de tres anys i onze mesos de presó i multa de 360 euros.

Les tres condemnades hauran d’indemnitzar la víctima amb 360 euros. A més, durant cinc anys no podran comunicar-se amb l’home ni apropar-se a menys de 500 metres.

Comentarios
Multimedia Diari