Conèixer llocs d'interès de la ciutat de Valls a través d'aplicacions mòbil

Reportatge. 165 alumnes de l’Institut Narcís Oller i el Claret van participar ahir en la Primera Vilaniuada

22 febrero 2018 22:32 | Actualizado a 22 febrero 2018 22:37
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Conèixer  llocs d’interès de la ciutat, compartir coneixements en la xarxa, treballar en equip, resoldre reptes transversals. Estem parlant de la primera Vilaniuada que va tenir lloc ahir a la capital de l’Alt Camp. 165 alumnes de 3r d’ESO de l’Institut Narcís Oller i del Col·legi Claret van participar en aquest projecte de georeferenciació, i programació, utilitzant el mòbil com a eina principal.


Cada grup de cinc alumnes tenia cinc targetes de cinc punts d’interès de Valls. En cada cartilla hi havia una activitat de continguts, que podia ser de caràcter històric, cientificotecnològic, literari, artístic i social-institucional. En cada targeta els alumnes havien d’escollir una activitat multimèdia: una foto STEAM (fotografia relacionada amb les matemàtiques, ciència, tecnologia i art), una foto selfie, una foto boomerang, una foto editada i una activitat relacionada amb el periodista Carles Capdevila. Els alumnes havien de reflexionar sobre una frase i representar-la amb un vídeo.


El mòbil com a eina principal
D’aquesta manera, l’alumne feia servir el Google Maps com a aplicació de geolocalització, un lector de codis QR per llegir els codis de les ubicacions i les activitats de contingut dels diferents punts d’interès, una aplicació de realitat augmentada per realitzar les activitats multimèdia, entre d’altres.
El director de l’Institut Narcís Oller, Josep Maria Pallàs, va explicar després de la jornada que «els alumnes han après a utilitzar de forma útil aplicacions del mòbil».


L’alumna de 3r d’ESO de l’Institut Narcís Oller; Clara Tous va afirmar que «gràcies a aquesta activitat hem pogut aprendre una mica més sobre les aplicacions tridimensionals, i hem descobert algunes parts de Valls que no coneixíem».


L’alumna de 3r d’ESO Mireia Aguilar va explicar que «anàvem fent les activitats a cada lloc on ens tocava i ha sigut una bona experiència». La jornada va durar tot el matí. Des de les nou fins a les dues del migdia i al mateix temps es desenvolupava en 12 ciutats dels Països Catalans. Valls, era l’única que hi participava en el Camp de Tarragona.


El director de l’Institut Narcís Oller, Josep Maria Pallàs, va detallar que «els resultats han sigut molt bons». Per Sant Jordi donaran diferents premis als alumnes.
«Ara tenim feina a decidir els guanyadors, ja que tots s’han involucrat molt i han assolit els objectius», apuntava Pallàs. Tenint en compte l’èxit de participació, l’any vinent es tornarà a realitzar la Vilaniuada a Valls.
 

Comentarios
Multimedia Diari