Deixar el xumet en bones urpes

Ahir, els més petits van entregar el seu objecte més preciat a la Vibría de Tarragona. Alguns ho feien contents, d´altres entre plors i enyor

19 mayo 2017 21:47 | Actualizado a 22 mayo 2017 13:02
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Escales de la Catedral plenes. A la plaça de les Cols no hi cabia ni una agulla. Nens en braços dels seus pares esperant el gran moment. I per fi, després de fer-se esperar uns minuts, la majestuosa i solemne Víbria de Tarragona va aparèixer pel Pla de la Seu. Aquelles persones que estaven assegudes al mig de les escales de la Catedral es van haver d’aixecar per deixar pas a La Serrallenca, que ballava al ritme dels seus timbals. Les cares dels més petits barrejaven alegria i tristesa. I és que ahir, a la plaça de les Cols, els nens i nenes de Tarragona van entregar el seu xumet a la Víbria de Tarragona.

Aquest acte es va iniciar ara fa 12 anys aproximadament, quan un grup de membres de la Colla de la Colla de Diables Voramar-Víbria de Tarragona van visitar les festes del municipi de Molins de Rei. Van exportar la idea a Tarragona, i anys després té més èxit que mai. Ahir, l’organització assegurava que «és l’edició més multitudinària que recordem».

Quan les gralles van acabar de tocar, va arribar el moment de la veritat. Nens i nenes, d’entre un i tres anys, entregaven el seu objecte més estimat: el xumet. Alguns ho feien contents, i d’altres presos de plors i enyor.

Els punts de foc on normalment es col·loquen els petards, ahir estaven repletes de xumets. Per tal de combatre la melancolia, els nens rebien una llaminadura i un diploma que acreditava la gran efemèride.

En Joel, minuts després d’entregar el xumet, li preguntava a la seva mare si podia tornar a buscar-lo. El petit es penedia de l’entrega. Però ja era tard. Un membre de l’entitat li va explicar que la Víbria s’emportava els xumets per entregar-los als Reis Mags de l’Orient. En Joel es va quedar conforme.

Ajudar a passar el tràngol

Per altra banda, la mare de la Blanca explicava que ahir va tenir lloc el ritual més esperat. Durant tot el dia, la petita de tres anys va portar posat el xumet. «Va ser un bon comiat», deia la mare. La Víbria de Tarragona ajuda als pares a passar per aquest tràngol tan complicat.

Comentarios
Multimedia Diari