Denuncien que el servei Atendo és insuficient a l'Estació del Camp

Des de l'Asociación de Consumidores y Usuarios de Aragón es destaca que només hi ha una persona oferint el servei a Tarragona

19 mayo 2017 22:03 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:27
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El juny del 2007, Renfe posava en marxa Atendo, un servei gratuït destinat a l’atenció i assistència de viatgers amb mobilitat reduïda gestionat per Facility Services Alentis. Segons les dades de l’empresa, durant el 2014 es van realitzar 625.360 assistències en tot el país amb una valoració de 9,05 punts sobre 10.

Tot i les bones xifres, els usuaris de l’estació del Camp de Tarragona consideren que el servei és insuficient.

La vicepresidenta de l’Asociación de Consumidores y Usuarios de Aragón (Informacu), Teresa Garcia, és una de les afectades. No pot aixecar pes i, més d’una vegada, s’ha trobat desatesa.

«En aquesta estació, únicament hi ha una persona oferint el servei. Si en un mateix tren hi ha un parell o tres de persones que han sol·licitat ser ateses, és obvi que no les pot atendre totes», remarca. És per aquest motiu que des d’Informacu es demana que s’ampliï el servei, «però no ens fan cas», assenyala.

 

Col·lapse durant l’estiu

Més enllà del cas particular de Teresa García, la vicepresidenta de l’entitat assegura que l’Asociación de Consumidores y Usuarios rep cada any queixes de diferents usuaris que es troben en la mateixa situació que ella. «El problema s’intensifica a l’estiu, quan moltes persones aprofiten per anar de vacances».

En aquest sentit, destaca que l’AVE és un dels mitjans més idonis per a les persones amb mobilitat reduïda per fer viatges de llarga distància. Durant l’estiu, la demanda del servei s’amplia, el que genera un col·lapse a l’estació.

Segons García, els usuaris procedents d’Aragó són un dels més afectats per aquest problema. Destaca que la proximitat entre les dues comunitats autònomes fa que durant el període estival molts aragonesos s’estableixin a la Costa Daurada, optant per l’AVE com a mitjà de transport. «El servei és molt bo, però si no hi ha el nombre de personal adequat, es converteix en insuficient», explica. És per aquest motiu que des d’Informacu es demana que el servei sigui reforçat a l’estació del Camp de Tarragona, «almenys durant l’estiu», assenyala Teresa García.

Segons la vicepresidenta de l’Asociación de Consumidores y Usuarios, en altres estacions -com la de Madrid, Barcelona o Saragossa- aquesta insuficiència no es produeix. De fet, aquestes estacions són les que encapçalen el rànquing de sol·licituds d’Atendo juntament amb Sevilla i Màlaga.

Comentarios
Multimedia Diari