Diada del Primer Diumenge de Festes a Tarragona: És l’hora de l’èpica

La diada del Primer Diumenge de Festes a la plaça de la Font podria veure la millor actuació castellera mai vista

16 septiembre 2017 16:50 | Actualizado a 16 septiembre 2017 17:02
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Aquest diumenge, quan el rellotge de la façana de l’Ajuntament de Tarragona marqui les dotze del migdia, s’haurà donat el tret de sortida al segon tram de la temporada (amb el permís de la Diada Nacional a Valls). Les quatre colles que hi seran presents, porten un programa carregat d’ambició i que assegurarà de ben segur a tots els presents, una diada apassionant.

La Colla Jove de Tarragona encara la primera cita de la Santa Tecla castellera amb ganes de seguir creixent. El magnífic primer tram de la temporada que van completar, especialment a les diades d’El Catllar i l’Arboç van reforçar a una Jove que de cara a demà vol més. Aquesta passa podria arribar amb forma de 3de9fa, una estructura que els de la camisa lila van descarregar per primera vegada al Concurs de l’any passat i que enguany han seguit treballant a assaig. 

També es podria veure una nova temptativa de 3de10 amb folre i manilles, ja que les proves a assaig han resultat magnífiques. Completarien el programa dels tarragonins el 5de9f i el pilar de 8 emmanillat. Altres castells que la Jove ha treballat durant aquests dies però que difícilment es veuran són el 4de10fm i sobretot un 4de9sf e que no s’ha de descartar aquesta temporada.

Fer la millor diada de l’any

Els Xiquets de Tarragona arriben a Santa Tecla amb deures pendents. Després de descarregar el 4de9f a Altafulla, la colla va entrar en una mena d’espiral on castells que ja havien assolit al llarg de l’any se’ls van començar a resistir. 

La suspensió de la diada de Sant Magí no va acabar d’ajudar i, per a més inri, a Torredembarra van haver de desmuntar la temptativa de 3de9f. És per això que els de Sergi Feijoo volen tirar d’ofici i completar la primera tripleta de l’any. Avís per als qui donen per morts als del carrer Santa Anna, ja que no es descarta una possible temptativa de pilar de vuit amb folre i manilles.

Cap a una actuació històrica

Els Castellers de Vilafranca es presenten amb un programa ambiciós. Sense embuts, els verds van anunciar el seu programa: el 3de10fm que l’any passat van descarregar per primer cop a Tarragona, el 2de8sf completat a Sant Fèlix i el 4de9sf que va quedar en intent al juliol al Pla de la Seu. 

Acabarien l’actuació amb el pde8fm. Per si les coses no acabessin de sortir rodades, els de Toni Bach tenen a la recambra els dos castells de nou amb el pilar al mig, el 3de9fa i el 4de9fa.

Una Vella ambiciosa

La Colla Vella dels Xiquets de Valls es presenta a la diada del Primer Diumenge havent descarregat amb solvència el 4de9sf a Sant Fèlix. Després d’una Diada Nacional a mig gas pensant amb la cita tarragonina, els d’Albert Martínez volen tornar a repetir «el castell total» a la plaça de la Font, acompanyant-lo del 3de10 amb folre i manilles que ja van intentar sense èxit a Sant Joan. 
El programa dels rosats el completarien el 4de9 amb folre i agulla i el pilar de vuit amb folre i manilles que van descarregar a Vilafranca del Penedès.

Comentarios
Multimedia Diari