Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Dibuixos de Guinovart, Miró i Dalí s’exposaran al Museu de Valls

La mostra ‘Obra sobre paper. Fons del Museu de Valls’ s’inaugura aquest dissabte i es podrà visitar fins al mes d’abril

Diari de Tarragona

Whatsapp
L’exposició ‘Obra sobre paper. Fons del Museu de Valls’ s’inaugurarà aquest dissabte, a les 12 hores. FOTO: CEDIDA

L’exposició ‘Obra sobre paper. Fons del Museu de Valls’ s’inaugurarà aquest dissabte, a les 12 hores. FOTO: CEDIDA

L’any 1994 el Museu de Valls va presentar a les seves sales l’exposició Dibuixos i gravats del Museu de Valls que recollia una selecció dels dibuixos i gravats de la seva col·lecció. Vint-i-cinc anys després, el museu reprèn aquesta iniciativa presentant una nova mostra, centrada en l’obra sobre paper, que recull una selecció de les peces que s’han adquirit durant aquests últims anys.

L’exposició Obra sobre paper. Fons del Museu de Valls, que s’inaugurarà el dissabte a les dotze del migdia i que es podrà visitar fins al mes d’abril a l’edifici del Passeig dels Caputxins, recull tot un conjunt de tècniques: el dibuix a llapis, a tinta, pintura, el gravat en les seves diverses modalitats i el collage.

Especialment actius han estat aquests últims mesos, en els quals el museu ha adquirit un conjunt molt rellevant de dibuixos que ara es poden veure per primera vegada. En destaquen, entre d’altres, obres de Ricard Canals, Xavier Gosé, Ricard Opisso, Josep de Togores, Marià Andreu, Joan Sandalinas o Joan Ponç. Les obres s’han adquirit en una important col·lecció particular de Barcelona i en diverses sales de subhastes. L’exposició s’estructura d’una forma temàtica. Hi ha dibuixos de paisatge, de natures mortes, d’il·lustració, de temàtica parisenca, així com figuratius, de línia més surrealista o d’abstractes. Entre els autors cal destacar, a més dels ja citats, a Antoni Tàpies, Joan Miró, Salvador Dalí, Josep Guinovart, Joaquim Chancho, Perejaume, Zush, Modest Urgell, Jaume Mercadé, entre molts d’altres.

El Museu de Valls conté una important col·lecció formada per més d’un miler de peces entre pintures, majoritàriament, escultures i dibuixos dels més importants artistes. Cronològicament la col·lecció arrenca l’any 1875 i arriba fins a l’actualitat. S’inicia l’itinerari artístic amb la pintura del realisme tradicional, on podem veure obres de F. Galofré Oller, Josep Marqués i Baldomer Galofré. L’Escola d’Olot, el modernisme i el paisatge d’influència impressionista també són presents.

De la primera avantguarda s’hi troba una de les joies del museu, la col·lecció de pintures, escultures i joies de Manolo Hugué, així mateix també hi ha una bona representació d’artistes d’altres èpoques. El fons del museu s’ha nodrit de donacions o dipòsits de mecenes entre els quals destaquen el Dr. Estil·les, el matrimoni Rodón Giró, Francesc Blasi Vallespinosa, Maria Galofré, Cèsar Martinell, Francesc Català-Roca o Daniel Giralt-Miracle.

Temas

Comentarios

Lea También