Donar sang es converteix en una festa

Aquest dissabte, se celebrarà la 15a edició de la Marató al Recinte Firal i no al Teatre Tarragona, com en anys anteriors

13 septiembre 2019 12:20 | Actualizado a 13 septiembre 2019 15:44
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Després de l’època més complicada pel Banc de Sang, un estiu com qualsevol altre, arriba la data que torna a equilibrar la balança numèrica. Es tracta de la XV edició de la Marató de Donants de Sang, que se celebrarà demà, de 9 a 21 hores al Recinte Firal.

El canvi de lloc és excepcional, i segons explica la coordinadora Núria Vilanova, «en part, és un problema: la gent ja ens ubicava després de tants anys al mig de la Rambla, i el Recinte Firal cau una mica lluny», cosa que no ho farà tan fàcil. El tema del transport però, no hauria de ser un obstacle, i és que com a novetat l’EMT facilitarà als donants un autobús que recorrerà la ciutat per apropar-los a la Marató, parant a la Rambla Vella, al carrer Sant Francesc, al Prim, a l’Apodaca i a la plaça dels Carros, fins arribar a l’estació, amb un recorregut cada 20 minuts.

Aquest any els personatges protagonistes seran els Nanos Nous de Tarragona, que representats per la Toneta del Pagès i el Mingo, de la parella dels Pescadors i del Nàstic respectivament, apareixen al cartell per animar a tothom a participar. Entre les activitats de la jornada hi haurà una actuació dels mateixos Nanos, entre altres espectacles de personatges, servei de guarderia, caricatures, exhibicions i un acte d’agraïment a tothom qui fa possible la trobada, presentat per la periodista tarragonina Montserrat Adan.

«La Marató de Tarragona és una de les més implicades per part de la ciutat, existeix el compromís», explica Núria Vilanova, que afirma que d’aquí en venen les dades tan positives que recullen cada dia: «Som la ciutat que té més donants de sang per jornada del país, 1.000 en concret», diu ella. Per la Marató, com a mínim volen aconseguir mantenir aquesta xifra. Des de l’organització es vol remarcar també la importància de la donació de plasma i de moll d’os, dos dels elements amb els que van més justos i dels que necessiten més reserva.

Cal recordar que, de forma general, qualsevol persona amb bona salut pot donar sang, sempre que compleixi les següents condicions: tenir més de 18 anys, pesar 50 quilos o més, i en cas de ser dona no estar embarassada.

Comentarios
Multimedia Diari