Dos detinguts en un control al Pla de Santa Maria per portar plantes de marihuana al maleter

El conductor va indicar als agents on estava la droga. L'acompanyant duia 5.000 euros en bitllets de 500, però va dir que no sabia res de les substàncies estupefaents

19 mayo 2017 17:35 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:36
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L'actitud nerviosa dels dos ocupants d'un turisme va fer aixecar les sospites dels Mossos d'Esquadra mentre estaven realitzant un control a l'autopista AP-2, al seu pas pel tema municipal del Pla de Santa Maria (Alt Camp). Els dos joves portaven uns dotze quilos de marihuana i també 5.000 euros en efectiu. 

Els fets es remunten a dos quarts de nou del vespre del passat dimecres en una àrea de descans situada en el quilòmetre 209 de l'AP-2, a uns tres quilòmetres de la sortida del Pla de Santa Maria. Una patrulla de l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) realitzava un control a l'entrada de l'esmentada àrea. Un dels agents va fer indicacions a un turisme perquè es parés, però el conductor inicialment no va fer cas i finalment es va aturar uns metres més endavant. Els dos ocupants van mostrar-se nerviosos davant la presència policial. El mosso que s'apropà en primer lloc va notar una forta olor de marihuana a l'interior i indicà al conductor que posés el vehicle en la zona d'escorcoll. 

Els Mossos van preguntar al conductor –un jove veí de Lleida de 30 anys ja detingut en una ocasió per furt– si portava alguna substància estupefaent i va treure una bossa amb marihuana. La sorpresa va ser que el propi conductor va indicar als agents que al maleter hi havia dotze quilos més de marihuana, per seguidament demanar un advocat. 

L'acompanyant 

Els agents van identificar l'acompanyant, un ciutadà italià de 24 anys –que va assegurar que es trobava de vacances–. En el seu poder se li van trobar els 5.000 euros, repartits en bitllets de 500. L'home es va intentar fer veure que no tenia res a veure amb la droga. Els dos detinguts van ser portats a la comissaria de la Policia Autonòmica de Valls junt amb el vehicle. El pes en brut de la marihuana era d'11,180 quilos. 

Els dos arrestats van passar a disposició del Jutjat de Guàrdia de la capital de l'Alt Camp, qui va ordenar llibertat amb càrrecs.

Comentarios
Multimedia Diari