Dos directius d'Iqoxe declaren demà com a investigats davant la jutgessa

Estan citats a declarar davant de la titular del jutjat d'instrucció número 1 de Tarragona

22 junio 2020 09:31 | Actualizado a 28 junio 2020 09:35
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Dos directius d'Iqoxe -el conseller delegat, José Luís Morlanes, i el director de planta, Juan Manuel Rodríguez Prats- declararan demà en qualitat d'investigats davant la jutgessa que instrueix l'explosió mortal del passat 14 de gener a Tarragona.

Tots dos directius d'Iqoxe estan citats a declarar a partir de les deu del matí davant de la titular del jutjat d'instrucció número 1 de Tarragona, segons fonts de la investigació.

La jutge també imputa com a figura jurídica l'empresa Iqoxe, l'únic productor a Espanya d'òxid d'etilè, una matèria primera de múltiples productes.

El passat 14 de gener, una explosió a les instal·lacions d'Iqoxe al polígon petroquímic sud de Tarragona va causar la mort de dos operaris de la planta i, a més de 2 quilòmetres d'allà, d'un veí per l'impacte de la tapa del reactor, que va sortir llançat a gran velocitat.

Aquell dia, segons el digital La República Txeca, la planta fabricava el producte MPEG-500, que només s'havia produït en sis ocasions, en un context d'incrementar la producció mentre es reduïen les despeses.

El dia de l'explosió, s'havia detectat una fuita en la bomba P3132 deel reactor O-3100, però això no va aturar la producció i aquest reactor va explotar a la tarda, amb el resultat de tres morts, set ferits i múltiples danys materials.

La investigació destaca el "deficient manteniment de les instal·lacions i l'exercici de l'activitat sense les condicions de seguretat exigibles en aquest tipus d'empreses químiques", en el qual també va influir les retallades de personal.

Cinc mesos després de l'explosió, encara no s'han reparat molts dels danys causats als barris tarragonins de Ponent, i la magistrada ha requerit les assegurances contractades per l'empresa. 

Comentarios
Multimedia Diari