Más de Tarragona

Dotze sensesostre atesos durant la nit a Tarragona dins l'Operació Iglú

El dispositiu de Guàrdia Urbana, Serveis Socials, Protecció Civil i Creu Roja s'activa per l'onada de fred

ACN

Whatsapp
Pla general d'efectius de la Guàrdia Urbana de Tarragona i de Protecció Civil atenent un sensesostre que ha passat la nit a l'interior d'un caixer. Foto: ACN

Pla general d'efectius de la Guàrdia Urbana de Tarragona i de Protecció Civil atenent un sensesostre que ha passat la nit a l'interior d'un caixer. Foto: ACN

Un total de dotze persones sensesostre han estat ateses aquesta passada nit a Tarragona en el marc de l’Operació Iglú, que ha activat un dispositiu format per efectius de la Guàrdia Urbana, Serveis Socials, Protecció Civil i Creu Roja davant les baixes temperatures. D’aquestes dotze persones ateses, només una ha acceptat ser allotjada. Unes altres sis ho han rebutjat, però se’ls ha proporcionat mantes i menjar calent, mentre que cinc no han volgut cap tipus d’assistència. L’operatiu es va posar en marxa aquest dimarts per les baixes temperatures i aquesta nit continuarà actiu per la previsió que encara es registrin valors freds. Els allotjaments també es mantindran mentre les condicions climatològiques puguin suposar un perill greu per a la salut i la integritat física de les persones, segons ha informat l’Ajuntament en un comunicat.

L’Operació Iglú forma part del protocol d’actuació conjunt per Onada de Fred de les àrees de Serveis a la Persona i Seguretat Ciutadana, juntament amb Creu Roja. El dispositiu està format per un equip de deu persones, integrat pel cap de torn de la Guàrdia Urbana acompanyat d’una dotació, personal de Serveis Socials, membres de la Creu Roja i Protecció Civil amb dos vehicles.

A més de l’Operació Iglú, l’Ajuntament ha pres altres mesures per prevenir riscos i accidents al terme municipal. Els serveis municipals d’assistència i emergència estan activats per intervenir en el cas que sigui necessari; s’ha fet provisió de sal, per si cal llençar-ne en alguns carrers de la ciutat, i s’ha suspès la neteja de carrers amb aigua pel risc que es formin plaques de gel.

Temas

  • TARRAGONA

Lea También