ERC apunta a JxCAT pels xiulets rebuts en l'acte de suport a Carme Forcadell

El president a Tarragona, Sergi Albarran, assegura que la polèmica «va sortir d’una colla castellera de la que n’és membre l’Albert Batet» 

21 julio 2018 19:14 | Actualizado a 23 julio 2018 10:50
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Malestar general a Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) pels xiulets que la formació va rebre divendres passat durant l’acte de suport a l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell que es va fer davant del centre penitenciari de Mas d’Enric.

Durant la intervenció de la portaveu nacional del partit independentista, Marta Vilalta, va ser notòria l’esbroncada que va rebre la dirigent sobiranista, una circumstància que es veure acompanyada de constants crits de «volem unitat», en referència a la polèmica que dimecres passat van tenir JxCAT i ERC per la possible suspensió de l’acta de diputat al 130è President, Carles Puigdemont.

Es dóna el cas que a l’acte també hi ha prendre part Eusebi Campdepadrós (JxCAT) que no va rebre, ni de bon tros, la mateixa reacció per part dels assistents.  

Malgrat que oficialment com a partit ERC va declinar ahir realitzar cap tipus de valoració, sí que ho va fer en un comentari a la xarxa social Facebook el president d’Esquerra a Tarragona ciutatSergi Albarran–, qui va escriure que és «curiós que els xiulets sortissin d’una colla castellera de Valls, de la que n’és membre l’ Albert Batet. Ho trobo penós» va assegurar apuntant d’aquesta manera al portaveu parlamentari de Junts per Catalunya.

Des de l’entorn del també alcalde de Valls es va negar la implicació amb els xiulets. «Prou feina hi ha com per, a més, organitzar xiulades» van indicar les fonts consultades. Així mateix, l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) també se’n va desmarcar.

«L’ANC només té un objectiu, que és la independència. I els partits, que pensin en els represaliats» van indicar les fonts consultades, que van recordar que «el ridícul que aquesta setmana al Parlament l’han fet solets». 

«És una vergonya»

El comentari d’Albarran va generar la crítica de l’excoordinador de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) a Tarragona, Albert Cortés, qui a més és casteller de la Colla Vella. «Perdona Sergi, però això que dius no és veritat. Els crits d’unitat i els xiulets eren de bona part del públic, i deixant de banda la bona o mala educació, potser caldria que analitzeu la causa» va etzibar Cortés a la xarxa social.

Les crítiques del president de Tarragona van ser recolzades per diversos regidors i candidats d’ERC al Tarragonès. Un d’ells va ser Jordi Cacho, de Perafort. «Els xiulets van ser clarament partidistes, va ser una vergonya» va indicar el regidor, qui va lamentar que «algunes persones cridaven unitat d’una forma tant agressiva que em recordaven a un altre partit». 

Finalment, la candidata d’ERC a Els Pallaresos, Maria Grau, va definir la situació viscuda com «d’una vergonya» i es va preguntar si «a sobre els qui xiulen volen llistes unitàries?». 

Comentarios
Multimedia Diari