Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

ERC avisa que el recurs d'Eudald Roca podria paralitzar la constitució de la Diputació

Des de l'executiva nacional avalen Pau Ricomà com a diputat

ACN

Whatsapp
El republicà Marc Sanglas. Foto: ACN

El republicà Marc Sanglas. Foto: ACN

Marc Sanglas, secretari de Política Municipal d'ERC, ha reiterat que l'executiva nacional del partit va avalar la candidatura de Pau Ricomà per ocupar el lloc de diputat pel partit judicial de Tarragona a la Diputació. Davant del recurs contenciós electoral presentat per Eudald Roca, però, ha alertat que es podria paralitzar la constitució de l'ens provincial, i és que cal "una sentència ferma" per resoldre el conflicte. Sanglas ha explicat que s'ha produït una "disfunció" entre el sistema de designació dels càrrecs a les diputacions i la llei electoral, i és que, tot i la decisió del partit, qualsevol dels regidors del partit judicial pot recollir avals de forma independent.

El secretari de Política Municipal d'ERC, Marc Sanglas, ha explicat, en declaracions a l'ACN, que l'executiva nacional del partit, seguint la seva normativa interna, va aprovar la candidatura de Pau Ricomà per ocupar el lloc de diputat a la Diputació de Tarragona.

Malgrat això, la llei electoral permet que qualsevol regidor del partit judicial pugui recollir avals pel seu compte, com ha fet Eudald Roca. En aquest sentit, es mostra "decebut" que Roca no hagi acceptat l'acord de l'executiva nacional.

Així com en els consells comarcals és el partit qui designa qui seran els consellers, en el cas de les diputacions es realitza un sistema de recollida d'avals.

Per tot plegat, Sanglas ha demanat la resolució dels recursos i ha alertat que la situació "pot arribar a paralitzar la constitució de la Diputació fins que no hi hagi una sentència ferma".

És la primera vegada que ERC viu un conflicte d'aquest tipus, tot i que ja havia passat abans en altres partits polítics.

Temas

  • TARRAGONA

Comentarios

Lea También