ERC s'oposa a sous de 99.000 euros en empreses municipals de Tarragona

Els republicans recorden que al desembre del 2013 es va crear una Agrupació d'Interès Econòmic per reduir els costos de les empreses municipals però, en comptes d'estalviar, "ha augmentat el nombre de consellers"

19 mayo 2017 17:18 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:49
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El grup municipal d'ERC a Tarragona ha denunciat avui la intenció de l'equip de govern (PSC-PP-UDC) d'aprovar sous a directius de fins a 99.000 euros anuals.

Els republicans rebutgen la nova classificació de les empreses municipals de la ciutat perquè, segons el seu parer, obre la porta que els directius d'aquests organismes puguin arribar a cobrar fins a 99.000 euros l'any.

El portaveu d'ERC, Pau Ricomà, ha titllat la proposta de "desmesurada, injustificable i inadmissible".

L'augment de sous s'empara a la llei de Racionalització i sostenibilitat de l'administració (LRSAL), previst en la classificació de les empreses municipals a tres grups segons diferents criteris.

Els republicans denuncien que "els criteris que s'han utilitzat per catalogar com a grup 1 sis empreses municipals i dos organismes autònoms són completament arbitraris i no ens convencen les explicacions que se'ns han donat al respecte".

Amb aquesta classificació, les empreses i organismes podran tenir entre quatre i deu directius, tal com marca la normativa.

Quant a les escales salarials, és l'equip de govern qui proposa que les empreses del grup 1 paguin sous de fins a 99.000 euros als seus directius.

"Hi ha alguns llocs de gerència que actualment cobren 70.000 euros i en un futur podrien arribar a cobrar gairebé 100.000 euros", ha criticat Ricomà, que ha anunciat el seu vot en contra quan la proposta s'elevi al ple.

Els republicans recorden que al desembre del 2013 es va crear una Agrupació d'Interès Econòmic per reduir els costos de les empreses municipals però, en comptes d'estalviar, "ha augmentat el nombre de consellers".

Comentarios
Multimedia Diari