El Ball de Vells de Valls estrena nou vestuari

La figurinista Blanca Ferré signa el disseny i confecció del nou vestuari del ball satíric

21 junio 2019 17:25 | Actualizado a 26 junio 2019 19:14
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Grup del Teatre Principal ja ho té tot a punt per la doble estrena d’avui al vespre quan, amb el Ball de Vells, l’entitat presentarà el nou vestuari, així com la primera representació del ball, la que és sempre la més esperada, perquè es desvetlla el text, renovat cada any, i amb ell, la crítica d’actualitat que hi conté.

L’acte serà una versió molt especial del Vells viu la moda on a mode de desfilada, els actors i actrius presentaran els nous vestuaris que el ball estrena amb motiu de la Festa Major de Sant Joan d’enguany, i que han estat dissenyats i confeccionats per la figurinista Blanca Ferré, responsable de la indumentària de diverses expressions de cultura popular d’arreu del país, i que ja va ser la responsable de vestir el Ball dels Cercolets de Valls. 

Ferré, a més, també va dissenyar el vestuari del darrer muntatge del Grup del Teatre Principal, Peter Pan, i ara l’entitat li ha fet confiança per desenvolupar la renovació d’aquest vestuari.

Així, el ball estrenarà la indumentària de les seves quatre parelles (quatre dames i quatre vells), així com el vestuari del mossèn i de l’Alcalde; mentre que el de Veciana i els dos dimonis burlescos (renovats fa uns anys) es mantenen intactes. 

Dos grans eixos

La nova proposta de vestuari del Ball de Vells gira entorn a dos grans eixos: la de seguir conservant l’aire i l’estètica que identifica el ball i els seus personatges, i la d’introduir una mirada més unitària per una banda i més pràctica (des d’un punt de vista més tècnic) pels membres del ball. 

D’aquesta manera, el nou vestuari és ara més fàcil de dur, amb vestits d’una sola peça que faciliten tant els preparatius del ball com la seva actuació. Un altre dels aspectes importants són els teixits utilitzats, ara molt més prims i transpirables que els anteriors, sobretot tenint en compte que el ball actua molts dies a ple sol de l’estiu.

Cal destacar també, amb aquesta nova indumentària, la intenció de la recerca de la unitat i la identitat de l’actual vestuari, que ens ens situa a la ciutat de Valls de principi del segle XX, i per tant, tot i que manté els trets de l’època, s’han introduït elements més teatrals que donen peu a la sàtira i la burla, trets identitaris d’aquest ball parlat.

Comentarios
Multimedia Diari