Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

El Festival Internacional Orgues de Poblet es consolida

La cinquena edició del certamen clou amb més de 750 asistents.

Diari de Tarragona

Whatsapp

El V Festival Internacional Orgues de Poblet ha tancat edició aquest últim cap de setmana de novembre amb un excel·lent balanç de públic.

Més de 750 persones han omplert la basílica per escoltar les interpretacions de les tres organistes convidades, que enguany s’han centrat en la música del Barroc.

El Festival consolida d’aquesta manera un públic fidel i que segueix creixent, i atrau públic no només de les localitats veïnes al Monestir, sinó també de Tarragona, Barcelona i, cada any més, de Lleida.

La possibilitat de visitar el recinte declarat Patrimoni de la Humanitat, i a més pernoctar-hi, és un dels punts forts de l’oferta, de manera que el Festival contribueix a generar activitat a Poblet fora de la temporada estrictament turística.

Un any més, el públic ha valorat especialment la qualitat de l’oferta, amb organistes de primer nivell i uns repertoris pensats de manera acurada per a l’orgue Metzler de la Basílica.

En aquesta edició, el repertori dels segles XVI a XVIII ha estat el protagonista, amb el Barroc alemany i Johann Sebastian Bach com a eixos centrals, d’acord amb l’estètica sonora amb què l’orgue de tribuna de Poblet va ser creat.

Això, però,  no ha impedit que la japonesa Hatsumi Miura interpretès en el darrer concert del Festival, aquest dissabte, una obra de la seva compatriota Hina Sakamoto. Sakamoto, present entre el públic, va agrair la interpretació i va constatar que la sonoritat de la basílica escau a la perfecció a una obra contemporània com la seva, inspirada en melodies gregorianes.

Temas

Comentarios

Lea También