El Festival de Música a Santes Creus arrenca el 7 de juliol

El Reial Monestir, durant el mes de juliol, tornarà a ser l’escenari d’un cicle de concerts després de l’exitosa represa de  l’any passat

23 mayo 2018 12:15 | Actualizado a 24 mayo 2018 10:03
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Santes Creus rebrà  durant aquest mes de juliol i després de l’exitosa edició de l’any passat, que arrancava després de  molts anys de silenci, una nova edició del Festival de Música que durant tants anys va il·luminar les nits d’estiu a Santes Creus.

Aquell cicle de concerts que varen engegar allà als anys 70 mossèn Clemente i altres persones entusiastes, tornarà a sonar enguany amb força de la mà de Fundació Música Solidària, amb la col·laboració de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i de la Diputació de Tarragona.

En aquesta segona edició, el Festival constarà de 3 concerts: els dies 7, 14 i 21 de juliol a les 21.30h. Tots es celebraran en els antics dormitoris dels monjos, tal com ja era tradicional, que a part de la magnificència de la sala, te una extraordinària sonoritat i és un espai òptim per a fer-hi concerts. 

Seguint l'ideari des de la represa de l’any passat, el Festival vol ser quelcom més que una excel·lent proposta musical. El nou Festival de Música de Santes creus reneix amb la voluntat de dedicar cada concert a finalitats i entitats fortament arrelades a les nostres comarques tarragonines. Per això el títol del Festival és “Música, Solidaritat i compromís amb les persones i el territori”. Enguany la entitat beneficiària és la Lliga contra el càncer de les comarques de Tarragona i Terres de l’Ebre, que celebren aquest 2018 el seu 25è aniversari.

L’objectiu, doncs, és doble: d’una part, oferir uns concerts de música clàssica en un espai tant privilegiat i inigualable com és el Reial Monestir de Santes Creus. De l’altra, la captació d’ingressos per la Lliga contra el càncer de les comarques de Tarragona i terres de l’Ebre, que realitza, entre d’altres,  una tasca d’orientació i suport als malalts de càncer i a les seves famílies.

Des de Fundació Música Solidària pretenem que els nostres concerts facin arribar la música a llocs i persones on no arriba habitualment i que, alhora, siguin un altaveu obert als ciutadans, convidant a cada concert a entitats que treballen pel bé i la dignitat de les persones.

El Festival té una clara voluntat d’implicar el territori, i es demana la participació de les institucions  locals, comarcals i de les entitats, empreses i persones que vulguin sumar-s’hi.

En aquest sentit, en l’edició d’enguany, i gràcies a un conveni amb la regidoria de Comerç i Turisme de l’Ajuntament de Valls, es pot oferir, inclòs amb el tiquet d’entrada al concert, una visita guiada a la torre de l’església de Sant Joan a Valls i un tast de vins de la DO Tarragona. Tant pel tast com per la visita cal concertar hora amb l’Oficina de Turisme de Valls, al telèfon 977 612 530, o per correu electrònic a turisme@valls.cat.

Programació

La programació musical es molt atractiva i d’una gran força. En el concert inaugural (7 de juliol) es podrà escoltar una selecció dels grans cors i àries del Messies de Haendel i de les Passions de Bach, amb l’Orquestra del Festival de Santes Creus dirigida pel mestre Comellas, el Cor Montserrat dirigit per Rosa M. Ribera i diferents solistes.

El segon (14 de juliol) serà un concert amb dues obres imprescindibles del repertori cambrístic: el quintet per a clarinet de Mozart, considerada una de les obres més excelses del compositor, i l’enlluernador quintet per a piano “La truita” de Schubert.

El concert de cloenda (21 de juliol) estarà íntegrament dedicat a la música de Mozart, un altre concert simfònic on podrem escoltar el cinquè concert per a violí i orquestra i la simfonia en do major  núm. 41 “Júpiter”, l’última que va escriure Mozart.

Comentarios
Multimedia Diari