El Govern distingeix a 5 personalitats i entitats de Tarragona amb la Creu Sant Jordi

És un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona o entitat per part de la Generalitat de Catalunya

19 mayo 2017 15:40 | Actualizado a 19 mayo 2017 15:40
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El Govern ha acordat concedir la Creu de Sant Jordi a 5 personalitats i entitats de la província de Tarragona, s’han destacat pels serveis prestats a Catalunya en la defensa de la seva identitat o, més generalment, en el pla cívic i cultural.

La Creu de Sant Jordi és un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona per part de la Generalitat de Catalunya.

Els distingits de la província de Tarragona són:

Joan Martí Castell

Filòleg. Per la seva tasca acadèmica en els terrenys de la dialectologia, la història social de la llengua, la sociolingüística i la lexicografia. Primer rector de la Universitat Rovira i Virgili, ha ocupat distints càrrecs de responsabilitat en institucions científiques, incloent la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans i l’Institut Interuniversitari Joan Lluís Vives, dels quals en fou president.

Club de Natació Reus Ploms

Pel treball constant per la difusió de l'esport de base i la seva popularització. Fundat com a club de natació, va anar ampliant el nombre de seccions fins arribar a les 14 actuals. Molts dels seus associats han destacat en la pràctica de distintes disciplines esportives, com la natació, l’atletisme, el waterpolo, el patinatge artístic, el tennis de taula o l’hoquei sobre patins, havent-se distingit en competicions d’alt nivell.

Reial Arxiconfraria de Nostra Senyora de la Cinta de Tortosa

Amb motiu del 400 aniversari de la seva fundació. És una associació pública de fidels, constituïda a l’empara del Codi de Dret Canònic, que té com a propòsits el manteniment i impuls del culte de la Mare de Déu de la Cinta, patrona de la ciutat de Tortosa, i el foment dels aspectes culturals, socials i artístics que s’hi relacionen.

Elenc Artístic Arbocenc

Per la seva trajectòria més que centenària dedicada a la promoció del teatre. L’Elenc ha assolit un elevat nivell de qualitat artística en les representacions i de competència tècnica en els muntatges, amb una especial sensibilitat per la potenciació de la llengua i la cultura catalanes. Hi han estat vinculades més de 400 persones, incloent professionals de l’escena. Destaca també per la recuperació de la representació dansada de la Moixiganga, característica de la Setmana Santa. 

Llibreria Serret

Per l’esforç constant per preservar i difondre els valors de la cultura i la llengua catalana. Aquest és un establiment de referència al Matarranya i a les Terres de l’Ebre per la intensa activitat cultural que desplega. Ha organitzat un gran nombre d’actes que inclouen exposicions, presentacions de llibres, conferències o taules rodones.

En tot Catalunya s'han distingit 29 personalitats i 23 entitats.

La distinció es va crear el 1981 amb la finalitat de distingir les persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a Catalunya. Qualsevol ciutadà, grup de ciutadans o entitat pot demanar que s'atorgui aquest guardó a alguna persona, ja sigui física o jurídica.

 

Comentarios
Multimedia Diari