El Govern reclama al PP de Catalunya que 'doni la cara' pels Jocs

La consellera de la Presidència lamenta la nul·la implicació dels populars en un tema "tan important per al desenvolupament econòmic i per al prestigi de Tarragona"

19 mayo 2017 17:27 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:42
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

En els darrers dies, s'ha fet públic que aquest any 2017 no hi haurà Jocs del Mediterrani a Tarragona, com estava previst, a causa de la falta d’aportació de recursos econòmics per part del Govern de l’Estat, és a dir, "per un incompliment flagrant del govern de l’Estat en els seus compromisos", tal com ha denunciat avui la consellera de la Presidència, Neus Munté, en el transcurs del Ple celebrat al Parlament.

 

Munté ha recordat, un cop més, que "des de la Generalitat de Catalunya, ens hem compromès totalment amb aquests Jocs del Mediterrani i amb la ciutat de Tarragona, tot i la complicadíssima situació econòmica que tenim" i ha insistit, que totes les administracions públiques catalanes, Generalitat de Catalunya, Ajuntament de Tarragona, Diputació de Tarragona i Diputació de Barcelona, "han fet les aportacions a què es van comprometre i les obres que en depenen s’estan executant".

 

L’Estat s'havia compromès a aportar només 12 milions d'euros, 3 milions d’euros per a la piscina i 9 milions d’euros per al funcionament operatiu dels Jocs, però "no han complert aquest compromís". I segons la consellera, "no poden utilitzar com a excusa els 300 dies que el govern de l'Estat ha estat en funcions, perquè el compromís era anterior".

 

La consellera ha lamentat especialment, la nul•la implicació del PP de Catalunya en un tema "tan important per al desenvolupament econòmic i per al prestigi de Tarragona" i els ha recordat, que "vostès també tenen paper a l'Ajuntament de Tarragona".

 

Munté ha reclamat als representants del PP a Catalunya que "donin la cara", i que "reclamin al govern de l'Estat que trobin els recursos necessaris, que existeixen per altres temes". Neus Munté ha lamentat, que "estan acostumats a resoldre les coses als jutjats, però això no ho poden resoldre així".

Comentarios
Multimedia Diari