El Museu Casteller es començarà a construir abans de les municipals

El projecte està en període de licitació i la següent acció serà iniciar les obres, que s'hauran d'executar en 18 mesos

19 mayo 2017 23:35 | Actualizado a 22 mayo 2017 11:34
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Museu Casteller de Catalunya entra en període de licitació després que el projecte executiu fos aprovat a finals de novembre. Serà demà que s’obrirà el termini de 15 dies perquè es presentin les ofertes per tal de tirar endavant la construcció de l’edifici.

Segons l’alcalde de Valls, Albert Batet, les obres començaran cara la primavera. «No es pot posar una data en concret perquè també dependrà de la rapidesa de l’administració», va destacar ahir Batet en roda de premsa. Malgrat tot, va assegurar que la posada en marxa serà abans de les eleccions municipals.

Batet va també remarcar la «urgència» de la licitació. «És al Barri Antic, un àmbit molt delicat, i volem que el temps entre la finalització de l’enderroc i l’inici de les obres sigui el mínim possible», va dir. Actualment, el projecte es troba en la finalització de la segona fase de l’enderroc de l’àmbit d’Espardenyers -entre la plaça del Blat i la de l’Oli-, una acció que es va posar en marxa durant el mes de març de l’any passat.

Un cop iniciades les obres, s’ha estipulat que el termini màxim d’execució sigui de 18 mesos. D’aquesta manera, l’alcalde va dir que l’edifici podria estar enllestit entre finals de 2017 i principis del 2018. Pel que fa a l’equipament museogràfic, encara no hi ha data. Tot i això, Batet va anunciar que el projecte seria aprovat en les pròximes setmanes. De fet, el pressupost del 2015 preveu una inversió de 1.221.200 euros pel contingut del museu.

El projecte executiu del Museu Casteller compta amb una inversió de 3.789.000 euros, finançats per la Generalitat -a través de la llei de barris i el Pla Únic d’Obres i Serveis-, la Diputació de Tarragona i l’Ajuntament. De fet, a mitjan mes de gener, la Diputació i l’Ajuntament van segellar un conveni de col·laboració a través del qual l’entitat interprovincial aportarà 1.225.000 euros per l’execució.

Paral·lelament, s’està estudiant el millor mecanisme per gestionar el Museu un cop estigui constituït. Batet va remarcar que aquesta és una decisió que s’haurà de prendre en la pròxima legislatura. Tot i això, va apuntar que una opció seria crear una fundació privada de titularitat pública, depenent de l’Ajuntament. Aquest és el model de les Decennals, gestionades per la Fundació de les Festes Decennals.

Comentarios
Multimedia Diari