El PSC de Reus vol un alberg, un hotel d'entitats i pisos intergeneracionals a l'antic hospital

El candidat socialista, Francesc Vallès, lamenta que encara no s'estigui donant cap ús a les instal·lacions hospitalàries al centre de la ciutat

19 mayo 2017 22:51 | Actualizado a 22 mayo 2017 18:10
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El cap de llista del PSC de Reus, Francesc Vallès, ha proposat crear un alberg juvenil, un hotel d'entitats i pisos intergeneracionals a les instal·lacions, ara en desús, de l'antic hospital de Sant Joan. Vallès ha recordat que la ciutat, a diferència d'altres de les seves dimensions, encara no disposa d'un alberg juvenil que complementi l'oferta turística. Addicionalment, una part de les dependències anirien destinades a crear un hotel d'entitats, davant la constatació que Reus és "una de les ciutats amb el teixit associatiu més gran de Catalunya" i, moltes d'elles, "fan la seva activitat en una situació de precarietat absoluta". També s'habilitarien pisos que compartirien gent gran i estudiants. 

Vallès lamenta que des del trasllat de l'antic al nou hospital, "la ciutat ha vist com té un magnífic espai de més de 22.000 metres quadrats en ple centre sense que se li estigui donant cap ús, amb el perjudici econòmic i comercial que això ha provocat en aquesta zona". Amb aquesta triple projecte, ha assegurat, es donaria compliment a "la urgència" de dotar de vida aquesta zona cèntrica. "La nostra intenció és donar serveis a les persones i a l'hora generar activitat i moviment en la zona", ha assegurat l'alcaldable. 

Segons ha precisat, l'alberg juvenil seria de titularitat municipal i compartiria edifici amb l'hotel d'entitats, que disposaria de "serveis comuns, despatxos i sales d'activitats" per poder donar servei al teixit associatiu. Per complementar la proposta, s'habilitarien pisos intergeneracionals del programa Viure i Conviure, en els quals podran compartir espai estudiants amb gent gran, que es comprometen a prestar-se determinats serveis i ajuda mútua. "Es tracta d'un programa que ha tingut molt d'èxit i que potencia la convivència entre diferents generacions", ha explicat Vallès, qui ha recordat la proximitat tant de la facultat de Medicina com l'Institut Baix Camp.

La proposta presentada pels socialistes és una de les 233 que conformen el seu programa electoral a Reus per "transformar i rellançar la ciutat". Segons ha destacat Vallès, en la confecció d'aquests punts programàtics hi ha participat més de 700 persones en el marc de debats sectorials que han tingut lloc durant els dos últims anys. "Sabem què s'ha de fer perquè venim amb els deures fets, amb les necessitats que ens han traslladat els ciutadans apreses i amb propostes concretes", ha tancat Vallès.

Comentarios
Multimedia Diari