Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

El PSC insta l'Estat a estudiar l'alliberament del peatge de l'AP-2 entre Montblanc i Lleida

Els socialistes presenten aquesta opció al Congrés com a alternativa a la construcció de l'A-27 entre les dues ciutats

ACN

Whatsapp
Un camió accedeix al peatge de l'Ap-2 a Montblanc. Foto: ACN

Un camió accedeix al peatge de l'Ap-2 a Montblanc. Foto: ACN

El grup parlamentari socialista al Congrés dels Diputats ha entrat a registre una proposició no de llei en què insta el govern espanyol a acordar amb la Generalitat i els ajuntaments afectats una solució definitiva pel tram de l’A-27 entre Montblanc i Lleida. L'opció que proposen és estudiar "l’alliberament del peatge de l'AP-2 entre les dues ciutats, com a alternativa a la construcció d'una autovia", segons ha emfatitzat el diputat per Tarragona Joan Ruiz, autor d’aquesta iniciativa parlamentària. Segons ha apuntat, aquesta possibilitat donaria continuïtat als trams de l'A-27 ja inaugurats i al proper, que travessarà el túnel de Lilla i que farà arribar la via a la capital de la Conca de Barberà.

"Un cop això sigui una realitat, el projecte inicial entre Montblanc i Lleida dibuixava una autovia paral·lela a l’autopista AP-2 de 58 quilometres que, degut a la situació econòmica, no sembla que s’hagi de construir aviat", ha exposat el diputat. "A tot això cal afegir que l’autopista està actualment infrautilitzada, a tan sols el 25% de la seva capacitat, per la dissuasió econòmica que comporta ser de peatge", ha assenyalat.

Per tot plegat, i tenint present que encara no existeix una solució definitiva per al futur traçat d’aquest tram, el grup socialista al Congrés ha proposat estudiar l’alliberament del peatge de l’autopista entre Montblanc i Lleida, ja que "no només es milloraria la seguretat sinó que, a més, suposaria un gran estalvi econòmic i també evitaria l’impacte mediambiental que implicaria la construcció d’aquest tram de l’autovia". I és que "aquesta connexió no pot aturar-se a Montblanc, sinó que a de continuar cap a les terres de Lleida, la vall de l’Ebre i acabar enllaçant amb el litoral cantàbric", ha indicat Ruiz.

Els socialistes, doncs, demanen una "solució definitiva" per aquest tram "que inclogui tant el govern espanyol com la Generalitat i els ajuntament afectats pel seu traçat". "Si volem aprofitar les potencialitats del port, de l’aeroport o de la Costa Daurada, la millora de les connexions per carretera del litoral tarragoní no pot aturar-se sine die a Montblanc", ha conclòs el diputat.

Temas

  • COMARQUES

Comentarios

Lea También