El Parc de Nadal de Valls, a ple rendiment amb la posada en marxa dels tallers

Ahir es van posar en marxa les activitats de les entitats, totes elles centrades en els elements del Nadal català, sumant-se a la vela de circ, en funcionament des del 28 de desembre

19 mayo 2017 16:52 | Actualizado a 19 mayo 2017 16:52
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Parc de Nadal de Valls ja funciona a ple rendiment amb la posada en marxa dels tallers de les entitats. Un any més està ubicat al pati de l’escola Enxaneta, a l’antic convent del Carme, i estarà en funcionament fins demà a la tarda, 4 de gener.

Del 28 al 31 de desembre es va donar inici a les activitats de malabarisme, equilibris i acrobàcies disponibles a la vela de circ de la companyia vallenca Passabarret, però no va ser fins ahir que el Parc es va obrir en la seva totalitat amb els tallers d’una quinzena d’entitats de la ciutat que estan repartits entre dos espais: el gimnàs de l’escola, amb activitats per a nens i nenes d’entre 6 i 12 anys; i un embalat habilitat al pati, amb tallers per a infants d’entre 3 i 12.

Els tallers que es duen a terme estan tots ells centrats en el Nadal català. Així, a través de les manualitats es treballen elements tradicionals com el tió, l’Home dels Nassos, els fanalets per donar la benvinguda als Reis d’Orient, les postals nadalenques, l’arbre o les nadales.


Per a totes les edats
El Parc de Nadal compta amb activitats dirigides a totes les edats: a partir de 3 anys, els infants poden confeccionar un instrument musical que alhora és un tió, gaudir d’una ludoteca musical, fer jocs amb elements reutilitzats i elaborar un dimoni amb una ampolla. Els nens i nenes de 4 anys poden construir fanalets i fer jocs amb xapes, mentre que a partir de 5, poden elaborar un arbre de Nadal amb papers de revista i fer postals de Nadal.

A partir dels 6 anys, tenen l’opció de realitzar boles de Nadal amb ninot de neu incorporat i boles fetes amb cartró i anelles de llaunes. Per als infants de 7 anys hi ha el taller per a fer una careta de l’Home dels Nassos i el d’elaboració d’un centre de taula nadalenc. Tots els elements que s’utilitzen en aquests tallers són objectes reutilitzats aportats per les mateixes famílies de Valls durant els dies previs a Nadal.

Més enllà dels tallers de manualitats, un dels principals atractius del Parc de Nadal segueix sent la vela de circ de Cia. Passabarret, que seguirà en funcionament fins demà. En aquest espai, els infants de totes les edats poden trobar l’activitat més idònia: per als més menuts, hi ha un petit trapezi, recorregut per practicar equilibri de poca alçada i diversos elements adaptats a la seva edat. L’espai es completa amb cables d’equilibri, mini bicicletes, slackline i zona d’acrobàcies aèries amb dos trapezis i teles.


Visites teatralitzades
I mentre tots els infants estan distrets amb les seves activitats, dos personatges vestits d’època fan una crida a tothom per ensenyar els secrets del claustre de l’antic convent del Carme. El pare abat d’aquest convent dels carmelites és qui condueix la petita visita, que mostra als visitants els escuts pintats a les parets del claustre que corresponen a les famílies més devotes.

Comentarios
Multimedia Diari