El Pla de la Seu, escenari de les manilles de Verds i Sants

Davant d’un escenari idíl·lic, Castellers de Vilafranca i Castellers de Sants completen els primers gamma extra d’enguany. Els Xiquets de Tarragona descarreguen el primer 5de8 

08 julio 2018 14:26 | Actualizado a 08 julio 2018 14:32
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La façana imponent de la Catedral de Tarragona presidia la vuitena edició de la diada del Pla de la Seu, una cita que, tot i ser de nova creació, s’ha convertit en una data marcada al calendari casteller del mes de juliol pels castells de gran nivell vistos els darrers anys. I enguany, no va ser una excepció. 

Tot i que la calor era ben present a plaça, gran part del públic i dels castellers vam aprofitar l’aixopluc dels edificis per poder gaudir de la diada amb una mica d’ombra. Els encarregats d’encetar l’actuació van ser els Xiquets de Tarragona, que arribaven al Pla de la Seu amb la intenció de fer una passa endavant en aquest complicat inici de temporada que estan tenint. I, després d’insistir-hi, van aconseguir-ho. Els ratllats obrien plaça amb el 4de8. El quatre va pujar nerviós i els dubtes es van fer evidents molt aviat, fet que va obligar als tarragonins a desmuntar l’estructura amb el pis de dosos col·locat. A la segona ronda hi van tornar i, amb unes millors mides i una execució més ràpida, els matalassers van anotar-se el primer castell de la tarda. 

A la tercera ronda, els tarragonins apostaven pel 3de8, un castell que havien aparcat les darreres setmanes i que en aquest inici d’any els ha suposat més entrebancs dels habituals. En aquesta ocasió però, tot i pujar amb un lleuger tremolí, els Xiquets van saber-lo controlar en tot moment fins a coronar-lo. La descarregada també va ser força plàcida tot i patir un parell de sotragades sense gaire importància. Amb tota probabilitat, el millor 3de8 dels cinc que han completat enguany.

Ja a la ronda de repetició, els de Sergi Feijoo apostaven per estrenar el 5de8, castell que els estava donant molt bones sensacions les darreres setmanes a assaig. En una primera temptativa, els Xiquets van desmuntar la catedral dels castells amb els dosos col·locats. Una decisió encertada, ja que el pilar central no acabava de treballar còmode en cap moment. A la segona, el castell va pujar molt millor de mides i se’l van poder anotar amb certa comoditat. La insistència dels tarragonins va donar els seus fruits i aconseguien sortir de plaça amb tres castells de vuit pisos descarregats per primer cop enguany. 

Els Castellers de Vilafranca, segons en alçar els seus castells, també van complir amb les expectatives. Els verds van iniciar la seva actuació amb el 3de9 amb folre que va descarregar-se gairebé a la perfecció tot i la llarga durada de la seva execució. A la segona ronda arribava un dels dos plats forts de la tarda: el 2de9 amb folre i manilles dels vilafranquins. El castell va pujar força bé i va carregar-se amb rapidesa. A partir de l’aleta, l’encaix entre les manilles i el pis de quarts va mostrar certs problemes però una ràpida descarregada va evitar que la cosa anés a més. Primer gamma extra de l’any dels de Vilafranca i primer 2de9 emmanillat descarregat d’aquest 2018. A la tercera ronda els de Toni Bach van completar un bon 4de9 amb folre. Per cloure la seva visita a Tarragona, els penedesencs van descarregar el primer pilar de 7 amb folre de l’any. 

Els Castellers de Sants també van demostrar, un any més, el seu gran potencial. Els barcelonins van obrir amb el 3de9 amb folre. El castell va patir una forta sotragada amb l’entrada dels dosos, però els castellers de l’estructura no van dubtar i el tres va seguir amunt. A partir de l’aleta, els problemes es van fer evidents al pis de quarts, que va haver de treballar de valent per poder-se anotar el tercer 3de9 amb folre del curs. A la segona ronda arribava el torn del 2de9 amb folre i manilles, que tot i haver-lo de treballar a la descarregada, els de Pau Camprovin  s’anotaven amb autoritat. Segon cop que els de Sants aconsegueixen marxar de vacances amb un gamma extra al sarró. A la tercera ronda van completar el 4de9 amb folre després de desmuntar-lo en una primera ocasió amb els dosos col·locats. Van tancar amb un vano de cinc. 

Sant Pere i Sant Pau es reafirma

Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau seguien demostrant el seu grandíssim estat de forma a la diada de la festa major de la Granada. Allà, els tarragonins hi completaven el sisè 3de8 de la temporada i el tercer 4de8 de l’any, que també era el primer que completaven fora de la ciutat de Tarragona. Van tancar amb un 4de7 amb el pilar amb molt de futur. De fet els castells de vuit amb el pilar i el 5de8 són estructures que els del barri cooperativista tenen entre cella i cella i podrien veure la llum aquest 2018. Van tancar amb un altre pilar de 6 impecable.

Gamma alta de 8 a Washington

Les dues colles vallenques es troben en plena visita a l’Smithsonian Folklive Festival que té lloc a la capital dels Estats Units des de fa uns dies. Tant la Colla Vella dels Xiquets de Valls com la Colla Joves Xiquets de Valls han estat presents tota la setmana gràcies a  la petita representació que va precedir al gran gruix de castellers de les dues colles, que va arribar divendres. Durant la tarda d’ahir dissabte, totes dues formacions van realitzar una de les principals actuacions que duran a terme durant aquest cap de setmana. 

La Colla Vella hi va completar el 3de8, el 4de8 amb el pilar i el 4de8, abans de tancar amb un pilar de sis i un vano de 5 amb les banderes catalana, americana i de la capital dels Estats Units. La Colla Joves va completar el 3de8 i el 3de7 amb el pilar, a més de carregar el 2de8 amb folre. Van tancar la cita d’ahir amb un vano de 5. 

Comentarios
Multimedia Diari