El Serrallo domina les xarxes

Dos serrallencs han assolit el més alt del rànquing de la Bona Gent i entre els dos sumen 1.755 vots més que els guanyadors, els herois de Sant Pere i Sant Pau

31 diciembre 2018 09:39 | Actualizado a 31 diciembre 2018 09:43
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Serrallo està orgullós del Serrallo. I dóna suport als seus. Ho demostra que el barri sencer es va bolcar en la iniciativa del ‘Diari’ de la Bona Gent de Tarragona. Hi havia dos serrallencs entre les 30 candidatures seleccionades prèviament. I han arrasat. Gràcies als seus veïns i amics.
La secretària de la Confraria de Pescadors, Rosa Sans, ha quedat en segona posició, amb uns espectaculars 4.741 vots, només 207 menys que els guanyadors, els herois que van salvar dues dones de morir ofegades al barri de Sant Pere i Sant Pau (4.948). Una sola persona gairebé ha tingut els mateixos vots que un col·lectiu d’onze.

La Rosa havia estat escollida per la Redacció del ‘Diari’ perquè l’Ajuntament de Tarragona li va atorgar el Diploma al Mèrit Cívic, en reconeixement a la seva trajectòria de molts anys en diverses institucions del Serrallo. Un treball a l’ombra, sense figurar, però fonamental per a la bona marxa de l’entitat.

El tercer lloc ha estat per a Pitu Mosquits, l’home capaç d’estar a tot arreu. Gairebé ha aconseguit els 2.000 vots. Els seus 1.962 sufragis digitals, sumats als 4.741 de la Rosa, suposen 6.703, és a dir, 1.755 més que els de Sant Pere i Sant Pau. Sens dubte el Serrallo domina les xarxes. Físicament i metafòricament.

En el cas de Pitu, el ‘Diari’ va apostar per la seva candidatura perquè el consistori el va nomenar aquest any Perpetuador de les Festes de Santa Tecla. Un premi merescut per la seva increïble capacitat de formar part i impulsar nombroses entitats. Pitu Mosquits, el veritable nom del qual és Josep Ramon Tules, és un dels membres fundadors dels Xiquets del Serrallo, presideix l’Associació del Pas de la Presa de Jesús, és vicepresident de l’Agrupació d’Associacions de la Setmana Santa de Tarragona, està integrat a les Milícies Urbanes de Tarragona, és directiu del Tarragona Futbol Club...

El Serrallo dóna suport als seus. Ho demostra també la resposta positiva a la convocatòria del Diari per a una macrofoto de família. L’objectiu era rendir un petit homenatge al mateix barri, així com a Rosa i Pitu. Desenes de serrallencs van acudir a la cita. Objectiu aconseguit. Rosa i Pitu van fer campanya entre família, amics i veïns perquè els votessin. Ara s’enorgulleixen del seu èxit compartit. Es coneixen des de fa anys i tenen amistat. Pitu va ser vicepresident de la Confraria. «Hem quedat molt bé els dos. És meravellós», diu.

«Els del Serrallo estem molt actius a les xarxes: els Facebooks de l’associació de veïns, la Confraria, la gamba vermella, el peix blau... el Twitter, l’Instagram... Ho tenim tot en tres carrers», afirma la Rosa. Tots dos estan agraïts pel suport rebut. I es mostren reivindicatius. Critiquen que l’Ajuntament els tingui «abandonats». La preciosa façana marítima del barri, que depèn del Port de Tarragona, contrasta amb els carrers interiors, sota ‘control’ municipal. Hi ha brutícia, delinqüència, droga, okupacions, el cablejat continua sent aeri... El Serrallo es mereix un tracte millor perquè, parafrasejant Quim Masferrer, ‘el Foraster’, són molt bona gent.

Comentarios
Multimedia Diari