El Síndic de Greuges avisa Tarragona que ha de reduir el soroll a la Part Alta durant les festes

Rafael Ribó vol un informe de les actuacions previstes al consistori per millorar el descans dels veïns i reduir-los les molèsties

19 mayo 2017 18:09 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:11
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El Síndic de Greuges ha sortit en defensa del descans dels veïns de la Part Alta de la ciutat de Tarragona, ara que han arribat les darreres festes majors. Rafael Ribó, arran de la queixa d'una veïna que va recollir 230 firmes, ha emès una resolució on recomana a l'Ajuntament de Tarragona que analitzi l'impacte acústic de les activitats que autoritzi en aquesta zona durant aquestes festes majors de Santa Tecla – i també per a les de l'agost, per Sant Magí-. Ribó demana informació de les mesures previstes pel consistori per minimitzar les molèsties al veïnat, a més d'una posterior avaluació sobre el resultat d'aquelles que hagin dut a terme. El Síndic argumenta la seva decisió en l'Informe sobre oci nocturn i convivència que el mateix organisme va presentar el passat mes de juny al Parlament.

Els afectats es van adreçar al Síndic de Greuges per mitjà de la queixa d'una veïna afectada, membre de l'Associació Farts de Soroll de la Part Alta de Tarragona, la qual va adjuntar 230 signatures de suport. El problema que exposaven és que, durant les festes majors de la ciutat - Santa Tecla i Sant Magí-, la majoria d'actes es concentren al barri de la Part Alta, en carrers habitats, a l'aire lliure i amb un volum de soroll molt elevat, sobretot durant les nits.

Davant la queixa, Rafael Ribó ha recomanat a l'Ajuntament de Tarragona que analitzi "acuradament" l'impacte acústic de les activitats extraordinàries que autoritzi en aquesta zona i que informi l'ens tant de les actuacions concretes que finalment porti a terme per minimitzar les molèsties als veïns així com també del seu resultat.

Prèviament, el consistori havia explicat al Síndic que estaven treballant en diverses possibles mesures, com ara la limitació horària de les activitats i la supervisió estricta de la Guàrdia Urbana per assegurar el compliment d'aquests horaris. També s'ha comunicat a Ribó que estaven estudiant la possibilitat d'anar redistribuint progressivament les activitats a altres zones de la ciutat i que es plantejaven l'opció de mantenir reunions prèvies amb els organitzadors de les activitats per acordar la ubicació i el volum dels altaveus.

Atenent a l'Informe sobre oci nocturn i convivència, el Síndic de Greuges considera que tan legítim és voler gaudir de les festes majors com voler descansar al domicili sense interferències i que correspon al consistori intentar compatibilitzar el dret al descans i a la inviolabilitat del domicili durant els actes festius de la festa major.

L'Informe també destaca que el dret al medi ambient adequat implica el dret a viure sense sorolls i que per donar-ne compliment, cal "un paper més actiu i contundent" de les administracions, amb "una actuació inspectora continuada i eficaç" per detectar els focus problemàtics amb agilitat i perquè "no es cronifiquin les molèsties". També recomana que s'adoptin mesures que no impliquin únicament sancionar.

 

Comentarios
Multimedia Diari