El Temps a Tarragona: Alerta groga per fortes pluges durant la tarda

La previsió meteorològica d'aquest dijous, 21 d'octubre

Diari de Tarragona

Whatsapp
La previsió meteorològica d'aquest dijous, 21 d'octubre

La previsió meteorològica d'aquest dijous, 21 d'octubre

Situació general

Hi haurà intervals de núvols baixos fins a mig matí al litoral, prelitoral i a la depressió Central. A partir de llavors es restringiran al quadrant nord-est, resta del Pirineu i Prepirineu, i posteriorment també al Camp de Tarragona; a banda, en tots aquests sectors hi creixeren nuvolades. A la resta del territori, i fins a mitja tarda el cel romandrà poc o mig ennuvolat per bandes de núvols alts i mitjans i a partir de llavors quedarà serè o poc ennuvolat. Independentment, al vessant nord del Pirineu estarà cobert tota la jornada.

Precipitacions

Fins a migdia s'espera precipitació feble al vessant nord del Pirineu. Per altra banda, a partir de mig matí s'esperen ruixats a punts del Pirineu, Prepirineu, sobretot sector oriental, i a altres punts de la meitat est, del litoral i prelitoral central i punts del sector sud. En general seran d'intensitat entre feble i moderada i acumularan quantitats minses o poc abundants; malgrat això, al sector central del litoral i prelitoral és possible que siguin d'intensitat forta i abundants. La cota de neu baixarà dels 2.600 metres de matinada fins als 2.200 metres al final del dia.

Temperatura

Tant la temperatura mínima com la màxima serà entre lleugerament i moderadament més baixa, si bé localment el descens serà acusat. La temperatura mínima, en general, s'enregistrarà al final del dia. La temperatura mínima rondarà entre 1 i 6 ºC al Pirineu, entre 5 i 10 ºC al Prepirineu i a la depressió Central, entre 8 i 13 ºC al prelitoral i entre 12 i 17 al litoral.

Visibilitat

La visibilitat serà bona al matí. A partir d'aleshores quedarà entre bona i excel·lent a Ponent i a les Terres de l'Ebre i quedarà entre bona i regular a la resta. A zones de muntanya del Pirineu, Prepirineu i del quadrant nord-est empitjorarà a la tarda. Al vessant nord del Pirineu serà entre regular i dolenta tota la jornada a cotes altes i mitjanes.

Vent

Predominarà el vent de component nord i oest entre fluix i moderat al terç oest del territori i a l'Empordà. A la resta, el vent serà fluix i de direcció variable, si bé a partir de mig matí dominarà el component sud i est fluix amb cops moderats al litoral i prelitoral. Independentment, bufarà tramuntana i mestral a l'Empordà i Terres de l'Ebre respectivament d'intensitat entre feble i moderada amb alguns cops forts.

Temas

Comentarios

Lea También