El Temps a Tarragona: Alerta per la intensitat de les tempestes

La previsió meteorològica d'aquest dimecres, 12 d'agost

11 agosto 2020 17:43 | Actualizado a 11 agosto 2020 17:46
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Situació general

Cel mig ennuvolat per la circulació de bandes de núvols alts i mitjans. A partir de migdia creixeran nuvolades al Pirineu i al Prepirineu, alhora que també n'arribaran per l'oest del país, on el cel quedarà molt ennuvolat o cobert en aquests indrets i àrees pròximes. Independentment, hi haurà intervals de núvols baixos al litoral fins a primeres hores del matí i al final del dia.

Pluja

Fins a migdia són probables algunes precipitacions febles, disperses i minses a qualsevol punt del país, sobretot a la meitat oest. A partir de llavors també se n'esperen a qualsevol punt d'intensitat entre feble i moderada, i puntualment a la meitat oest del país. S'acumularan quantitats minses o poc abundants de precipitació en general, llevat del terç oest que localment acumularan quantitats abundants de precipitació. Independentment, els ruixats localment aniran acompanyats de tempesta i calamarsa o de pedra.

Temperatura

Temperatura mínima semblant. La màxima serà lleugerament més baixa en general, tret punts del litoral on serà similar. L'ambient serà xafogós en conjunt. La temperatura mínima es mourà entre els 12 i 17 ºC al Pirineu, entre els 19 i 24 ºC al litoral i entre els 17 i 22 ºC a la resta. La màxima oscil·larà entre els 30 i els 35 ºC a Ponent, entre els 28 i els 33 ºC a la resta, si bé quedaran lleugerament per sota al Pirineu.

Vent

Vent fluix i de direcció variable al principi i al final de dia. La resta de la jornada s'imposarà el vent de component sud i est fluix amb cops moderats en general. Serà més reforçat a la meitat nord del litoral a partir de migdia amb alguns cops forts. Independentment, a les cotes altes del Pirineu i del Prepirineu el vent bufarà amb cops forts i algun de molt fort de component sud.

Tendència per demà

A primera hora de la matinada romandran bandes de núvols alts i mitjans que deixaran el cel mig ennuvolat en general, si bé la nuvolositat s'anirà trencant i el cel quedarà serè o poc ennuvolat fins a migdia. A partir de llavors creixeran nuvolades a punts de muntanya del terç nord que deixaran el cel entre mig i molt ennuvolat. A banda, també hi haurà alguns núvols d'evolució a partir del final del matí a punts del prelitoral. Independentment s'espera intervals de núvols baixos matinals a l'extrem sud del litoral i a punts del nord del sector, així com intermitentment al vessant nord del Pirineu durant la tarda. A més, a la tarda hi haurà algunes bandes de núvols alts que creuaran d'oest a est del territori.

Comentarios
Multimedia Diari