El Temps a Tarragona: Aquest dilluns arriben els ruixats

La previsió meteorològica d'aquest dillins, 26 de juliol

25 julio 2021 17:38 | Actualizado a 25 julio 2021 17:42
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Situació general

Fins a mig matí el cel romandrà mig ennuvolat, o localment molt a la meitat oest, pel pas de bandes de núvols alts i mitjans que creuaran el país d'oest a est. A partir de llavors creixeran nuvolades a punts de muntanya del país i zones pròximes que deixaran el cel molt ennuvolat i cobert al Pirineu i al Prepirineu i mig ennuvolat a la resta. Independentment, a la façana litoral el cel romandrà entre poc i mig ennuvolat. Per altra banda, hi haurà núvols baixos durant tota la jornada al vessant nord del Pirineu.

Precipitacions

Fins a mig matí s'esperen precipitacions febles i minses a punts del terç oest i no se'n descarten a la resta de la meitat oest. Localment, al sector dels Ports, les precipitacions podran ser moderades i anar acompanyades d'alguna tempesta. A partir de mig matí s'esperen ruixats i xàfecs a punts del Pirineu, Prepirineu i resta del quadrant nord-est i amb menys probabilitat a la resta de la serralada prelitoral i en altres punts de terç oest.

Seran, en general entre febles i moderades i acumularan quantitats entre minses i poc abundants, si bé podran ser localment abundants al Pirineu. A l'interior del quadrant nord-est alguns dels xàfecs podran ser forts i acumular quantitats abundants de precipitació. Els ruixats sovint aniran acompanyats de tempesta i localment de calamarsa.

Temperatura

La temperatura mínima serà similar, mentre que la màxima serà lleugerament més baixa. La mínima es mourà entre els 8 i 13 ºC al Pirineu, entre els 19 i 24 ºC al litoral i entre els 14 i 19 ºC a la resta. Per altra banda, la màxima se situarà entre els 24 i els 29 ºC al litoral i al Pirineu, si bé serà més baixa al vessant nord de la serralada, i entre els 27 i 32 ºC a la resta.

Visibilitat

La visibilitat serà bona general i entre regular i dolenta al vessant nord del Pirineu durant tot el dia. A més a més, serà entre regular i dolenta Al Pirineu i al Prepirineu a partir de migdia, així com en altres punts del territori en moments de xàfec.

Vent

Fins a migdia, i de nou a la nit, bufarà la tramuntana a l'extrem nord del territori mentre que la resta el vent serà fluix i de direcció variable. A partir de llavors, anirà girant a component sud a l'interior del país i sud i est a la resta. A més, en moments de xàfec, el vent podrà bufar amb ratxes fortes, especialment al Pirineu i Prepirineu i interior del nord-est.

Comentarios
Multimedia Diari