El Temps a Tarragona: Més sol i ruixats a la baixa

La previsió meteorològica d'aquest dilluns, 12 d'abril

11 abril 2021 17:03 | Actualizado a 11 abril 2021 17:10
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Situació general

Cel serè o poc ennuvolat fins a migdia. Tot i això, fins a mig mati, sobretot de matinada, el cel estarà entre mig i molt ennuvolat al sector central del litoral i prelitoral, sud de la Costa Brava i punts de l'interior el quadrant nord-est. A més, també hi haurà estrats baixos a punts de la depressió Central. A partir de llavors la nuvolositat minvarà i també tendirà a quedar serè o poc ennuvolat. A partir de migdia creixeran nuvolades al nord-est i al Prepirineu, sectors on quedarà entre mig i molt ennuvolat. Al final del dia tendirà a quedar serè en general, tot i que amb intervals de núvols baixos al sector central del litoral i prelitoral. A banda, al vessant nord del Pirineu estarà molt ennuvolat o cobert de matinada, mentre que al llarg del matí quedarà serè o poc ennuvolat en general.

Precipitacions

Fins a primera hora del matí s'espera precipitació a punts de la meitat est i la resta del sector central del litoral. A partir de llavors i fins al vespre s'esperen alguns ruixats locals al litoral i prelitoral central, sud de la Costa Brava i punts de l'interior del quadrant nord-est. S'acumularan quantitats entre minses i poc abundants de precipitació, si bé a punts del quadrant nord-est localment podran ser abundants. És probable que localment vagin acompanyades de tempesta. La cota de neu se situarà al voltant dels 1500 metres a l'inici de la matinada i baixarà fins a l'entorn dels 1200 metres. A banda, al vessant nord del Pirineu s'esperen algunes nevades febles i minses de matinada.

Temperatura

Temperatura mínima i màxima entre lleugerament i moderadament més baixa, tot i que la màxima a Ponent i les Terres de l'Ebre serà similar o lleugerament més alta. Hi haurà glaçades matinals a l'interior del país. La temperatura mínima es mourà entre els -3 i 2 ºC al Pirineu, Prepirineu i la depressió Central, entre els 0 i 5 ºC al prelitoral, i entre els 5 i 10 ºC al litoral. La temperatura màxima oscil·larà entre els 2 i 7 ºC al vessant nord del Pirineu, entre les 10 i 15 ºC a la resta de la serralada, i entre els 15 i 20 ºC a la resta del territori, les més altes a Ponent i la vall de l'Ebre.

Visibilitat

Serà entre bona i excel·lent en general, tot i que serà puntualment regular a punts del quadrant nord-est i al sector central del litoral. A banda, al vessant nord del Pirineu serà entre regular i dolenta de matinada, i entre bona i regular la resta de la jornada o localment dolenta a zones elevades.

Vent

A l'Empordà bufarà tramuntana al llarg de tot el dia, d'intensitat moderada amb cops forts i fins i tot algun de molt fort a l'extrem nord. Al terç sud bufarà mestral fins a primera hores de la tarda, moderat amb cops forts i algun de molt fort a la vall de l'Ebre. A la resta del territori predominarà el component nord i oest entre fluix i moderat, tret de punts del sector central del litoral i prelitoral i del quadrant nord-est on quedarà fluix i de direcció variable amb predomini del component sud sobretot a la tarda, quan també s'imposarà el component sud al litoral sud.

Comentarios
Multimedia Diari